money.bgДълговете са сочени като основна причина за стрес сред американците,

...
money.bgДълговете са сочени като основна причина за стрес сред американците,
Коментари Харесай

Пет съвета за елиминиране на дълговете през 2020 г.

money.bg

Дълговете са посочени като съществена причина за стрес измежду американците, само че все пак те не са подготвени да се откажат от избрани аспекти от всекидневието си, с цел да ги отстраняват.

Над половината (52%) споделят, че не биха се отказали от мобилния си телефон, 49% споделят, че не биха изоставили своя автомобил, а 34% не желаят да се отхвърлят от вечеря на открито. Тези данни са от скорошно изследване на финансовото приложение Tally, което се организира измежду повече от 2000 възрастни в Съединени американски щати (1500, от които сега имат финансов дълг), като ги пита от кои артикули и услуги биха се отказали за една година, с цел да се " освободят " от дълга си. Други 30% не биха се отказали от стрийминг услугите си, както и 28% не биха се отказали от ваканциите си в продължение на година, даже и това да значи, че ще изплатят 100% от дължимото.

Но в случай че да се освободите от задълженията си е на челно място в цели ви, може да се наложи съществено да се замислите по отношение на това от какво бихте се отказали, с цел да постигнете задачите си. " Хората би трябвало да гледат на този развой като на дълга игра ", споделя Дъглас Бонепарт, президент и създател на Bone Fide Wealth, пред CNBC Make It. " Това е маратон, който се печели посредством дисциплинираност и поредност. "

Ето и 5-те съвета на специалистите, показани от CNBC Make It, по отношение на това от какво би трябвало да се откажете, с цел да нямате задължения през 2020 година

1. Избягвайте храненията на открито

Въпреки че 34% от американците споделят, че не биха жертвали яденето си на открито, с цел да се освободят от дълга, съгласно специалистите това би трябвало да се премисли. Ако харчите $10 за закуска и $15 за обяд, това са $125 на седмица, които до края на годината стават над $6000, изразходвани за хранене по заведения. " Aко намалите тези разноски на половина, ще си спестите най-малко 3000 $ годишно ", поучава Райън Маршал, сертифициран финансов специалист от Ela Financial Group.

2. Не прекалявайте с месечните абонаменти

Що се отнася до спестяването на пари, положително начало да анализирате нещата е като прегледате какъв брой месечни абонамента плащате. Разходите за услуги като карта за фитнеса, кабелна телевизия, стрийминг платформи могат да бързо да се натрупат. Те могат да не ви се костват доста, само че когато ги съберете вкупом в края на годината, може и да се изненадате. Добре е от време на време да вършиме обзор на месечните ви абонаменти, тъй като от време на време даже се оказва, че плащате за нещо, което не ползвате.

3. Внимавайте с извършването на покупки на едро

Някои считат пазаруването на домашен артикули в огромни количества за метод за икономисване на пари, само че в доста случаи това не е по този начин. Хората, които са последователи на този вид извършване на покупки постоянно купуват повече в сравнение с им е належащо и това пречи на спестяванията им. Ако купувате единствено това, което ви би трябвало, може да добавяте тези пари към задълженията си. Освен това, в случай че се снабдите с огромно количество от дадена храна просто тъй като е по-изгодно, не би трябвало да забравяте, че шансът тя да се скапе е огромен и парите ви могат да се окажат на вятъра изхарчени.

4. Не се водете от марката на продукта

Въпреки че марковите артикули могат да са изкушаващи, прекосяването от премиум към по-масови артикули, изключително когато пазарувате неща като хранителни артикули, медикаменти и козметика, може доста да усили годишните ви спестявания. Всъщност, в случай че не робувате на марките и купувате продукти без значение от техния етикет, това може да ви помогне да спестите повече от 1500 $ годишно, сочи изследване на изданието Mic.

5. Не харчете в името на обществените медии

Светът на обществените медии е цялостен с хора, които разгласяват фотоси на първокласните си къщи или моменти от невероятните им тропически ваканции. Това може да въздейства на хората да харчат от ден на ден и повече единствено, с цел да не изостанат от другите в този виртуален свят. 90% от милениълите, взели участие в изследване на Allianz от 2018 година, споделят, че обществените медии " основават наклонност те да съпоставят личното си благосъстояние или метод на живот с това на своите връстници ", оповестява CNBC.

" Често виждам хора, които имат задължения, да харчат за първокласни коли, ваканции, скъпи прекарвания и така нататък единствено, с цел да впечатлят хората в обществените медии ", споделя Самуел Дийн, финансист в Deane Financial Partners. " Много е значимо да сте наясно със своите цели - същинските ви цели, а не тези, които са подбудени от обществото или хората, с които прекарвате времето си ", поучава той.

Един от методите да наблюдавате защо харчите ненужно е да анализирате разноските си за един месец. Опитайте се в продължение на 30 дни да записвате всичко, което печелите и похарчвате. В края на този интервал прегледайте финансовата си активност и в случай че има разноски, които смятате, че са непотребни ги елиминирайте.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР