„Монбат“ ще придобие контролен дял от тyнизийcĸия пpoизвoдитeл нa бaтepии

...
„Монбат“ ще придобие контролен дял от тyнизийcĸия пpoизвoдитeл нa бaтepии
Коментари Харесай

Монбат купи тyнизийcĸи пpoизвoдитeл нa бaтepии

„ Монбат “ ще придобие надзорен дял от тyнизийcĸия пpoизвoдитeл нa бaтepии Tunisian Company of Batteries NOUR. Това заяви българската компания посредством БФБ – София.

Решението е взето след разискването на резултатите от извършено авансово изследване (due diligence) включващо финансова, техническа и оперативна инспекция осъществена през 2020 и 2021 година, както и на направения бизнес проект и планиран паричен поток.

Финансирането на придобиването се възнамерява да се реализира със средства от набраната емисия облигации ISIN BG2100023170 и лични средства.

Cтoйнocттa нa cдeлĸaтa нe ce пocoчвa.

Придобиването на NOUR е в сходство със стратегическите цели на „ Монбат “ за основаването на лична индустриална база и разширение на пазарното наличие в Северна Африка и Близкия Изток включително, само че освен Тунис, Алжир, Либия.

Съветът на шефовете утвърди оферти от оперативния екип Договор за покупка на акции. Договорът планува „ Монбат “ да придобие общо до 720 000 броя акции с право на глас или 60% от капитала на Tunisian Company of Batteries NOUR.

Транзакцията по придобиването ще се реализира на два стадия като първо ще бъдат добити и платени акциите от уговорената в контракта цена представляващи 23% от капитала на NOUR, а останалите 37% ще бъдат добити и платени в период до 31.12.2021.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР