Момици с тапиока, бонбон от червено цвекло и цикория е

...
Момици с тапиока, бонбон от червено цвекло и цикория е
Коментари Харесай

Момици с тапиока, бонбон от червено цвекло и цикория

" Момици с тапиока, бонбон от алено цвекло и цикория " е цялостното име на тази авторска рецепта на Веселин Калев. Тя е част от специфичния план " Съвременна българска кухня " в " Дневник ", който показва 20 от най-хубавите готвачи на България и техни предписания. Повече заВеселин Калев - тук, а за плана - в края на текста.

Изчистете и порционирайте телешките момици. Овкусете със сол, пипер, мусковадо и карамелизирайте в тиган. Допечете за към 2-3 минути във фурна. Цвеклото измийте и печете 2-3 часа на 180˚C в алуминиево фолио върху морска сол с пипер и зехтин. Обелете и нарежете половината на доста ситни кубчета. Другата половина нарежете на едро и задушете в масло, дружно с шалота. Добавете пилешки бульон и редуцирайте напълно. Овкусете със захар, сол, пипер, балсамико и масло. Пасирайте в термомикс.

Съединете ситните кубчета и пюрето и от получената примес оформете пралини. Замразете в шокова камера. Половината от сока от касис кипнете с вегетарианския желатин и оставете настрани. Потапяйте пралините в получената примес и ги дооформете. Оставете в ледник. Цикорията измийте към 5-6 пъти с хладка вода. Овкусете със сол и пипер и сложете във вакуум торбичка с масло и сок от касис. Вакуумирайте и гответе 30 минути на 85˚C.

Измийте тапиоката и варете в сок от касис сред 2 и 5 минути. Прецедете и залейте с гренадин. Оставете в ледник за към 30 минути.

Необходими артикули за 4 порции

400 г телешки момици
300 г алено цвекло
10 мл зехтин
100 г масло
2 бр. шалот
300 мл пилешки бульон
1 л сок от касис
25 г вегетариански желатин
1 цикория
5 мл мрачен оцет балсамико
сол и пипер
мусковадо захар
10 г тапиока
100 мл гренадин

В " Съвременна българска кухня " всяка седмица в четвъртък ще ви срещаме с един от готвачите и ще публикуваме първата негова рецепта. В петък, събота и неделя ще излизат още три авторски оферти. Рецептите са от книгата на Илиан Илиев - " 20 български топ готвачи ". Тя е издадена от " Кактус " - издателството на Иван Манчев, по-популярен като началник Манчев (разговор с него четете тук).

Всичко, което би трябвало да знаете за: Съвременна българска кухня (99)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР