Момиченце в четвърти клас помоли Дядо Коледа не за подаръци

...
Момиченце в четвърти клас помоли Дядо Коледа не за подаръци
Коментари Харесай

Момиченце в четвърти клас разплака мрежата, пише на Дядо Коледа да излекува братчето й

Момиченце в четвърти клас помоли Дядо Коледа не за дарове и не за нещо материално, а за здравето на братчето си. Тежкото тестване с дребното момченце явно рано е научило сестричката му кои са същински значимите неща в живота. Посланието е благо по детски, само че зряло, като писано от възрастен. Авторката е мъничката Наташа от село Ивайло.
Ето какво гласи писмото на момиченцето:

„ Скъпи Дядо Коледа,
Казвам се Наташа. Въпреки че съм в 4 клас, към момента имам вяра в твоите чудеса. Тази година бях послушна, помагах у дома и се учех.
За Коледа не желая подарък, а единствено едно нещо – брат ми Кирчо да приключи лекуването си и да оздравее. Това е единственото предпочитание на цялото ми семейство.


Кирчо е болен от мускулна дистрофия. Той не се оплаква, макар болката, лечебните заведения и всички ежедневни процедури. Ходи всеки ден при един доста добър батко на рехабилитация. Казва се Митко. Той е доста грижлив към него.
В България лекарите не можаха да му оказват помощ. Ходи на лекуване в Турция, където му вършат вливане на стволови кафези. Мама и баща го водиха три пъти. Той стартира дори да си движи ръцете и да си мърда краката. Но за последния, четвърти път, нямаме пари. Трябва още да съберем.


Мама и баща също са доста положителни хора. Преди години, баща откри огромна сума пари и ги върна в полицията, макар че събираме за батко. Ние имаме вяра, че в случай че сме положителни, добрината ще се върне при нас.
Дядо Коледа, в случай че можеш да сбъднеш нашата фантазия, ние ще бъдем най-щастливите хора на този свят.
С любов,
Наташа от с. Ивайло “.


Много хора в Ивайло желаят да оказват помощ на фамилията на Кирчо и Наташа, тъй като ги познават като честни и положителни хора. Досега три пъти са водили сина си на процедури в Турция, като финансово са се справяли съвсем без помощ. За четвъртата процедура обаче не съумели да съберат нужната сума – към 8000 евро.


Майката и бащата на детето са в България и вършат всичко допустимо, с цел да оздравее Кирчо. Техни близки пък са отпътували в чужбина, с цел да им оказват помощ с финансирането на лекуването. Кирчо има публично сложено диагноза, че не може да му бъде обезпечено лекуване в България, че са извършени три от нужните процедури в Турция, както и оферта, от която се вижда каква е цената на четвъртата. Ако родителите одобряват, скоро ще бъдат оповестени банкови сметки за събиране на дарения.
Мнозина са подготвени да оказват помощ.


„ Толкова е прочувствено. А таткото – реверанс пред чистото му сърце. Да събираш пари за болното си дете и да върнеш открита сума е повече от себеуважение. По Коледа стават чудеса. Дай Боже и те да получат своето знамение – детенцето им да оздравее! “ – разясняват консуматори в обществените мрежи. /блиц

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР