Моментът за налагането на санцкии на нови български политици и

...
Моментът за налагането на санцкии на нови български политици и
Коментари Харесай

Директорът на Антикорупционен фонд за новите санкционирани по „Магнитски”: Моментът не е случаен

Моментът за налагането на санцкии на нови български политици и общественици не е инцидентен. Това мнение изрази журналистът и шеф на „ Антикорупционен фонд ” Бойко Станкушев в „ ”.

Съединени американски щати глобиха още българи по закона " Магнитски ". В листата са Александър Христов Николов, някогашните министри Владислав Горанов и Румен Овчаров, някогашният изпълнителен шеф на АЕЦ „ Козлодуй ” Иван Киров Генов и ръководителят на Национално придвижване " Русофили ” Николай Малинов. Минути след тази вест стана ясно, че и Англия постанова Глобални антикорупционни наказания върху други трима българи – Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков.



Според Станкушев сътрудниците ни от Съединените щати са постъпили „ доста възпитано ”.

„ Изкараха един лист, изчакаха ”, сподели той и добави, че през всички тези месеци по проблема нищо не се е случило. По думите му тази алена лампа е по-голяма и от предходната.

„ Няма човек, който е заинтригуван от тази проблематика в България – в това число политици и топ политици от главните политически сили, който да знае нещо за работата по тези следствия след излизането на първия лист „ Магнитски ”, безапелационен е журналистът. 



Той съобщи, че в профил наподобява, че прокуратурата нищо не е свършила и акцентира, че по време на визитата си в Съединени американски щати, основният прокурор Иван Гешев е бил в отпуска и няма причинно-следствена връзка сред визитата му в Щатите и новите глобени лица по силата на закона „ Магнитски ”.

Според Бойко Станкушев това е доста мощен знак и към българския политически хайлайф, и към правосъдната система, и към българските жители, че „ гнилото става все по-гнило ”.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР