Молдовският премиер Наталия Гаврилица обяви днес, че правителството ѝ подава

...
Молдовският премиер Наталия Гаврилица обяви днес, че правителството ѝ подава
Коментари Харесай

Молдовското правителство подаде оставка

Молдовският министър председател Наталия Гаврилица разгласи през днешния ден, че държавното управление ѝ подава оставка, предадоха международните организации.

Тази оставка е разследване на поредицата от рецесии, обхванали дребната страна, откогато предходната година стартира съветската инвазия в прилежаща Украйна, отбелязва Асошиейтед прес.

Гаврилица сподели на конференция, че " е пристигнало време да разгласи своята оставка " и добави, че никой не е очаквал държавното управление ѝ, формирано през лятото на 2021 година, " да успее да се оправи с толкоз доста рецесии, провокирани от съветската експанзия в Украйна ".

Управлението на Гаврилица беше белязано от дълга поредност от проблеми. Те включваха остра енергийна рецесия, галопираща инфлация и няколко тревожни случая, като нахлуване във въздушното пространство на Молдова на съветски ракети, изстреляни против Украйна.

Новото държавно управление ще бъде номинирано от президента Мая Санду, само че е належащо да бъде утвърдено от 101-местния парламент на Молдова, показва АП.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР