Молдовският национал Александър Белоусов бе първото зимно попълнение в Спартак

...
Молдовският национал Александър Белоусов бе първото зимно попълнение в Спартак
Коментари Харесай

Александър Белоусов: Впечатлен съм от привържениците на Спартак Варна

Молдовският национал Александър Белоусов бе първото зимно попълнение в Спартак Варна. В момента крайният бранител си е вкъщи, където се готви интензивно по самостоятелна стратегия, предписана му от треньорския щаб. На 3-и януари някогашният състезател на Шериф тираспол и Милсами идва във Варна, с цел да се включи на идващия ден в подготовката на тима. Ето какво показа Белоусов в изявление за Дарик радио и dsport:

Саша, разбрахме, че имаш български корени. Вярно ли е това?
-Да, това е по този начин. Баба ми и дядо ми са българи. Родът ни е от Приднестровието. Очаквам да получа българско поданство и български паспорт.

Разкажи повече за теб и по какъв начин се стигна до прехвърлянето ти в Спартак Варна?

Предложение ми беше отправено в края на лятото, по-точно през август.Агентът ми звънна и ми сподели, че има вид да бъда притеглен в тима. Запознах се с предлагането,заинтригува ме, само че трябваше да се контракта с моя клуб, на който дължах доста. Просто тимът ми оказа помощ доста, когато аз не играех след получена контузия. Затова дадох обещание да остана до зимата и след привършване на сезона, в случай че към момента предлагането бе в действие, да отида. Агентът ми сподели, че ползата към момента го има. През това време деликатно следях нещата, които се случваха в спартак до края на сезона. Гледах играта им и без да се замисля, когато мениджърът ми сподели, че ползата към мен стои, одобрих.

Вече беше във Варна, изгледа мач за Купата. по какъв начин ти се сториха ситуацията, градът?

- Да, ще бъда почтен. Всички мои познати, които са идвали постоянно тук, ми бяха говорили единствено хубави неща за града. И на мен михареса, когато дойдох. Красив е. Курортен град. Хареса ми атмосферата на стадиона. Много мощно усещане ми направиха последователите на клуба.

-Знаеш ли, че предишния сезон в Спартак игра твой съотечественик - нападателят Лаур Кицану? Познаваш ли го?

-Да, разбрах. Когато стана ясно, че пристигам, ревизирах какви футболисти са играли и играят в тима. Така разбрах, че и молдовец е бил в Спартак,но персонално не го познавам.

Какви са ти първите усещания от треньора Димитър Димитров-Херо?
-Срещнахме се на мача за купата с Чавдар Етрополе. Поздравихме се и той ми сподели да се сготвям съществено, тъй като новият сезон би трябвало да стартираме добре. Каза, че би трябвало да оказа помощ и на тима, и на себе си. Поздравихме се, запознахме се и по този начин.

Запозна ли се с някои от новите ти съотборници?
- Да, запознахме се. Потренирахме 2 дни дружно. Приеха ме добре. Атмосферата в тима е доста добра.

Ти си десен бранител, само че в Милсами си играл главно като ляв. Защо?
- В Милсами играх като ляв, тъй като по този начин се наложи. Но за мен няма разлика къде ще играя. Все отново избирам вдясно, тъй като това ми е главната позиция.

На каква позиция се чувстваш по-добре? Като халф бек, или като десен бек, Имаш мачове и като вътрешен полузащитник...
-Като краен бранител. Харесва ми да нападам. Още повече, че в сегашния миг крайните бранители играят атакуващо. Аз одобрявам този жанр на игра.

Кога пристигаш във Варна?

- Пристигам на 3-и януари, а на 4-и ще изляза с тима на първа подготовка. Сега се сготвям самостоятелно в зала, или у дома.

Оптимист ли си, че с новата селекция Спартак Варна ще остане в елита?
- Разбира се, че съм оптимист. Не бих пристигнал, в случай че не имах вяра в това. А мисля, че и новата селекция ще помогне, с цел да останем в елита.

Чуйте цялото изявление в приложения звуков файл
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР