Мокрите кърпички, като средство за хигиена, днес са по-популярни от

...
Мокрите кърпички, като средство за хигиена, днес са по-популярни от
Коментари Харесай

Внимание – мокрите кърпички не са безопасни за здравето

Мокрите кърпички, като средство за хигиена, през днешния ден са по-популярни от всеки път

Използваме ги при пътувания, изключително в далечни региони, както и в всекидневието. Удобни, лесни за приложимост, безвредни. И най-много – оферират се в необикновено многообразие. Но в действителност ли е безвредно да ги употребяваме непрекъснато? Дерматолозите са проучили този проблем.

Мокрите кърпички, като средство с което можем да почистим ръцете си, стават все по-популярни. Още по-популярни са и бебешките мокри кърпички, без които младите майки не могат. Има ли някаква щета от тях? безвредни ли са за здравето? Дерматолозите и откривателите са проучили този проблем.

Учените от Университета в Сидни откриха, че мокрите кърпички никога не са толкоз безобидни. И това важи за всички, без изключение, мокри кърпички, даже и тези, предопределени за кърмачета. Предполага се, че те най-малко би трябвало да са безусловно безвредни.

Оказва се, че мокрите кърпички могат да причинят сериозна алергична реакция на кожата. Напоследък сходни случаи стават все по-чести. Притеснението на лекарите е, че в данните от статистиката има мокри кърпички за деца

Учените се пробват да открият повода за сходни непредвидени алергични реакции. Има съмнение, че виновникът са средствата, с които кърпичките се импрегнират – най-много консервантът метилизотиазолинон.

Ето за какво, в случай че се появи алергична кожна реакция, откажете да употребявате мокри кърпички. Може би точно те са повода за появяването на обрива, който дълго време не минава.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР