Можем само да гадаем защо руското ръководство реши точно сега

...
Можем само да гадаем защо руското ръководство реши точно сега
Коментари Харесай

Защо Русия арестува кримските татари точно сега?

Можем единствено да гадаем за какво съветското управление реши тъкмо в този момент да арестува последните водачи на кримските татари, които още живеят на анексирания полуостров. Като напълно реалистична звучи хипотезата, че това е реакция на интернационалната среща в границите на „ Кримската платформа “, която се организира през август в Киев с присъединяване на доста европейски държавни ръководители.

Кражбата на Крим

С помощта на тази платформа Украйна се стреми още веднъж да вкара в интернационалния дневен ред противозаконното анексиране на полуострова от Русия. Не бива да чакаме, че Кремъл ще се стресне от всичко това. Все отново обаче е реалност, че Москва реагира сопнато. А това значи, че съветското управление се ядосва от непрекъснатите припомняния, че е откраднало територия. Точно затова кримските татари са бодил в петата на кремълските управници. Защото като единствена група от популацията на полуострова таман те и до момента не одобряват анексията. Освен това ориста на кримските татари опровергава историческите легенди, с които Москва се пробва да потвърди изказванието си, че има историческо право над Крим надали не от безконечни времена.

Репресиите против кримските татари

Кримските татари се заселват на полуострова още преди руснаците и украинците, само че през 1944 година Сталин подрежда да бъдат принудително преселени в Централна Азия. До края на 80-те години на 20 век наследниците на Сталин отхвърлят да ги върнат в изконната им татковина. Всичко това демонстрира същинското лице на хората, възхвалявани от обкръжението на Путин като исторически герои. Показва ги такива, каквито са били: нарушители.

Райнхард Везер, " Франкфуртер Алгемайне Цайтунг " Frankfurter Allgemeine Zeitung, www.faz.net
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР