Може ли костният бульон да подмлади кожата и да излекува

...
Може ли костният бульон да подмлади кожата и да излекува
Коментари Харесай

Костният бульон е модерен, но води до бързо натрупване на мастна тъкан

Може ли костният бульон да подмлади кожата и да излекува ставите през влажната есен, както приказват експертите. В последните години в доста от водещите заглавия на книги за разнообразни противовъзпалителни диети, нужни при автоимунни болести, се написа непрестанно, че костният бульон е незаменимо средство за справяне с тези здравословни проблеми. Той е съвременен и постоянно препоръчван, само че може да има и отрицателни въздействия върху тялото и здравето ви.

Сега през множеството време на открито е сумрачно и хладно, което неизбежно ни кара да си задаваме един от значимите въпроси: по какъв начин да се погрижа за здравето си?

Привържениците на здравословното хранене припомнят за изгодите от костният бульон. Според тях, това ядене е богато на кондензиран колаген, което значи, че е способно да подмлади кожата. Освен това, бульонът е кондензиран с витамини, потребни ензими и аминокиселини, магнезий. По всичко наподобява, че това е подарък от природата за поддържане на тялото в обстановка на загуба на мощ, незаместим артикул за здравето на ставите.

Но в действителност ли костният бульон е толкоз здравословен и подобаващ за всеки?

 Костният бульон е съвременен, само че води до бързо струпване на мастна тъкан

Зухра Павлова, старши теоретичен помощник във Факултета по фундаментална медицина на Московския държавен университет, предизвестява: „ Бульонът оказва помощ за доста бързо струпване на мастна тъкан. Добър е за хора, които са боледували дълго време и организмът им е отпаднал от заболяването. Но в действителност, носи повече вреди, в сравнение с изгоди ”.

В костният бульон са съсредоточени пурини, които покачват равнището на пикочната киселина. Оказва се, че бульонът няма да помогне на ставите, а тъкмо противоположното, ще утежни положението им. Кръвното налягане също ще се увеличи. Привържениците на изгодите от костният бульон пишат, че с помощта на продължителното варене, от костите ще се отстранят антибиотиците и хормоните, които са били в месото. Това не е по този начин: всичко, което е било в тялото на животните и птиците, ще го има и в бульона. В него има доста натрий и тук още веднъж тежестта пада върху риска от повишение на кръвното налягане, заради задържане на вода в организма. Продължителното варене ще унищожи множеството от витамините, в това число ензимите, като резултатът в последна сметка, ще е суперпитателна суспензия от мазнини. Идеята да се набира от костен бульон (независимо дали сте го варили 2 или 24 часа) също е несъстоятелна. Колагенът, попадайки в стомашно-чревния тракт, се разгражда до аминокиселини. В този случай тялото единствено ще образува протеините, от които се нуждае. Невъзможно е да се провокира синтезът на колаген благодарение на костният бульон. Много по-ефективно е да се храните с висококачествени протеини, да спортувате и да си лягате в точния момент.

Съществува и още една занимателна и изцяло несъстоятелна рекомендация да се употребяват кости от животни, хранени с трева, а не със зърно. „ Разликата ще се отрази единствено на портфейла ви “, показва доктор Зухра Павлова и отбелязва, че „ модата в диететиката е доста нездравословна. Най-безопасното нещо, което можете да извършите, е да се храните с елементарни, здравословни храни, в умерени количества. “

Така че и тук важи правилото всичко да е в рационални граници и без клатушкане по фешън артикули или храни.

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР