Може да страдаме от хипертония, без дори да подозираме за

...
Може да страдаме от хипертония, без дори да подозираме за
Коментари Харесай

Добавките, които се борят с хипертонията

Може да страдаме от хипертония, без даже да подозираме за това. Това е и повода тя да се назовава тихият палач – от време на време без признаци, високото кръвно нанася непоправими и животозастрашаващи вреди.

Затова профилактиката е толкоз значима – би трябвало да проверявате кръвното си един път на няколко месеца и всякога, в който усетите признаци, като да вземем за пример главоболие, замъглено зрение, зашеметяване. Много са аргументите за отключване на високо кръвно налягане – метод на живот, стрес, затлъстяване.

Можем да подобрим положението си без да одобряваме медикаменти, само че единствено когато хипертонията е в лека форма. С добавките, за които ще разкажем по-долу, можете да се предпазите от развиването на високо кръвно налягане.

Омега-3

 омега-3 са потребни добавки при хипертония

Мастните киселини са едни от най-важните детайли, които оказват помощ в битката с високото кръвно и други сърдечно-съдови болести. Един от най-хубавите разновидности е масло от крил. Освен против високо кръвно, мастните киселини се борят и с натрупването на артериални плаки по стените на кръвоносните съдове. Доказано е, че усъвършенстват сърдечното здраве, както и положението на всички останали системи в тялото. Омега-3 може да си набавим и посредством храната – консумирайте мазни риби, като да вземем за пример сьомга и скумрия; мастни киселини има и в яйцата, авокадото, кокосовото и какаовото масло, в зехтина.

Магнезий

Дефицитът на магнезий е един от най-разпространените в света. Трудно е да си го набавим посредством храната, а въпреки това той е есенциален за вярната работа на сърцето ни. Дефицитът му може да докара освен до хипертония, а и до животозастрашаващи аритмии. Затова при положение, че страдате от високо кръвно налягане или пък желаете да се предпазите от развиването на хипертония, приемът на магнезий е доста значим. Консултирайте се с лекаря си и следвайте предписанията и референтните граници, разказани на опаковката. Освен посредством таблетки, магнезий може да си набавим и с помощта на зеленолистни зеленчуци, ядки, семена и риба.

Витамин D

 витамин D e потребен при хипертония Снимка: 1

Друг доста публикуван недостиг. Смята се, че всеки човек на земята страда от него в някаква форма. Освен посредством добавка, този витамин може да си набавим и посредством излагането на слънце без защитен крем. Истината е, че малко хора си го набират в задоволителни количества – първо, множеството използваме защитен крем, знаейки нездравословното въздействие на ултравиолетовите лъчи, второ – прекарваме все по-малко време вън. В случай, че имате открит недостиг на витамин D, осигурете си го посредством добавки, тъй като дефицитът му може да бъде причина за развиване или за утежняване на хипертонията.

Q10

Познаваме коензима поради рекламираните му анти-ейдж свойства. Той обаче не е потребен единствено за кожата. CoQ10 усъвършенстват положението на кръвоносната ни система, което автоматизирано понижава риска от животозастрашаващите последици от хипертонията. Според някои изследвания, тази добавка даже непосредствено повлиява на стойностите на кръвното налягане. Една от най-хубавите добавки против високо кръвно.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР