Може би сте свикнали да изплювате семките на динята? Някои

...
Може би сте свикнали да изплювате семките на динята? Някои
Коментари Харесай

Това са 5-те най-добри ползи от семките на динята

Може би сте привикнали да изплювате семките на динята? Някои хора даже избират любеница без семки, само че хранителната им стойност ще ви накара да измененията мнението си.

Семките на динята са с ниско наличие на калории и са богати на хранителни субстанции. Когато се изпекат, стават хрупкави и елементарно могат да станат сурогат на други нездравословни разновидности.

Как се пекат семки от любеница

 Динени семки

Печенето на динените семки е елементарно. Загрейте фурната на 165°C и ги наредете върху хартия за печене. Ще отнеме единствено към 15 минути, с цел да станат подготвени, само че в случай че желаете да са по-хрупкави, ги разбъркайте, преди да са се изпекли.

Можете да ги извършите още по-вкусни, като добавите малко зехтин и сол, или ги поръсите с канела и малко захар.

Хранителни изгоди на динените семки

1. С ниско наличие на калории - 28 g динени семки съдържат към 158 калории.

2. Съдържат магнезий - един от минералите, който се среща в семките на динята, е магнезият. 4 g семки съдържат 21 mg магнезий. Препоръчителният дневен банкет на магнезий за един възрастен е 400 mg на ден. Магнезият е от значително значение за доста от метаболитните функционалности на организма. Освен това поддържа нервната и мускулната функционалност, както и имунното, сърдечното и костното здраве.

3. Съдържат желязо - една шепа динени семки съдържа към 0.29 mg желязо. Може да не наподобява доста, само че целесъобразният дневен банкет на желязо при възрастните е единствено 18 mg. Желязото е значим съставен елемент на хемоглобина и оказва помощ на тялото да преобразува калориите в сила.

 Диня

4. Съдържат фолиева киселина - има 2 μ фолиева киселина в една порция динени семки, като целесъобразният банкет при възрастните е 400 μ всеки ден. Фолиевата киселина (витамин В9) е доста значима за вярната мозъчна функционалност. Бременните дами се нуждаят от още по-голямо количество, защото дефицитът на фолиева киселина е обвързван с някои недостатъци на невралната тръба.

5. Съдържат потребни мазнини - динените семки също са добър източник както на мононенаситени, по този начин и на полиненаситени мастни киселини - надлежно 0.3 g и 1.1 g. Полезните мазнини са ефикасни при предотвратяване от инфаркт и инсулт и при намаление на равнищата на неприятния холестерол в кръвта.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР