Може би решението на държавния глава да даде третия мандат

...
Може би решението на държавния глава да даде третия мандат
Коментари Харесай

Сачева взриви ефира: ПП са насилници №1! За нас е ясно кой е лидерът там и това не е Кирил Петков!

Може би решението на президента да даде третия мандат е някакъв знак към Българска социалистическа партия, аз по този начин го разгадавам. Ние декларирахме доста ясно, че не участваме в третия мандат. Това съобщи Деница Сачева, заместник-председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС, в ефира на bTV.
Изключително неприятно е, че би трябвало още веднъж да се дават пари за избори. До момента отиде към този момент повече от половин милиард за избори и това не е положително решение за България. Но и държавното управление, което не може да създаде нищо потребно за България, ще коства прекомерно скъпо, добави още Сачева.
За ГЕРБ-СДС нямаме условия дали изборите да бъдат 2 в 1 или да бъдат отделени. Решението е напълно в пълномощията на президента, посочи още заместник-председателят на ГЕРБ-СДС.
Карикатуристът Христо Комарнитски несъмнено е удовлетворен от изпълнените мандати на Политическа партия. Така реагира Деница Сачева на подигравка с изпълнените и неизпълнените мандати, показана в ефир.
„ Непрекъснато се фокусираме върху това, което не е значително – някакви знаци, дати, мистични неща. Трябва да приказваме малко повече за наличие. Фокусирахме се върху това, че Конституцията е концепция фикс и е универсално решение за страната. Всеки път, когато водим този диалог, основаващ се на сходен вид безсмислени провокации, рано или късно попадаме в клопката на илюзиите “, безапелационна е Сачева. И добави:
„ Ако обръщахме малко повече внимание на дълготрайните и значимите решения, щеше да е друго.
Уморих се през последните три години да бъда принуждавана да одобрявам неща, които не са добре премислени и рационални под угрозата, че ще бъда упрекната, че съм статукво, мафия и какво ли още не. Колегите от ПП-ДБ са доста вокални, когато приказват за домашното принуждение, само че във връзка с служебното принуждение, което те непрестанно упражняват несъмнено са №1.
За себе си мога да отговоря, че одобрих огромна част от измененията в Конституцията с ясното схващане, че сме взели политическо решение да ги подкрепим, само че не и тъй като имах безспорното вътрешно разбиране, че всички промени ще бъдат потребни и работещи. Непрекъснато променяме закони под напън, че те би трябвало да бъдат изменени поради съответен човек, който не ни харесва “, сподели тя.
Приех огромна част от измененията в Конституцията с ясното схващане, че сме взели политическо решение да ги подкрепим, само че не и с вътрешното разбиране, че те ще бъдат работещи.
Колегите от Политическа партия непрестанно упражняват служебно принуждение. Не е обикновено три години да приказваме за това какъв брой е значимо да се одобри тази Конституция и сега, в който това се случи, всички стартират да изясняват по какъв начин тя има някакви проблеми, клопки и така нататък Не можем да се въртим непрекъснато в този кръг от безсмислие!
Хората, които са сега в листите на претендентите за министър председатели, са определени с гласовете на всички партии. Слава Богу, към момента в България хората, които не желаят да стават министър-председатели, са болшинство, сподели още Сачева.
По думите ѝ ГЕРБ-СДС са влезнали в договарянията с ПП-ДБ с планове за реализиране на поразумение.
„ Това съглашение би трябвало да регистрира ползите както на ГЕРБ-СДС, по този начин и на нашите гласоподаватели. Не можем да работим под непрестанен напън и упреци за това, че някой от нас надали не би трябвало да се потвърждава не пред кого да е, а пред Кирил Петков и Асен Василев, че можем да работим в ръководството.
Написахме 7 страници, които Кирил Петков назова през вчерашния ден „ дивотии “. Ние влязохме с правила и казахме съглашение, механизъм за взимане на решения, споделена отговорност в държавното управление. Очевидно сътрудниците не ги устройваха тези правила, те започнаха „ дайте да разделим енергетиката на министър и на БЕХ “. “, добави Деница Сачева.
На въпрос каква е опцията Росен Желязков да бъде министър председател на България, Деница Сачева отвърна по този начин:
„ Възможността Росен Желязков да бъде министър председател в длъжностен кабинет, е нулева. Не желаем в служебния кабинет да има фигури, които по някакъв метод да са свързвани с ГЕРБ, с цел да има почтени избори. Надявам се този път да има в действителност висока изборна интензивност и взети решения за бъдещето на България.
Всичко, което сме споделили, сме го изпълнили! Кирил Петков непрестанно приказва за покупко-продажби. Това не е пазарна народна власт, няма покупко-продажби и предложения в политиката. За нас е ясно кой е водачът там и това не е Кирил Петков! Това са неуместни неща!
Асен Василев безусловно счупи телефона на господин Борисов от звънене, след това пристигна самичък в кабинета му, и не докара със себе си Кирил Петков, безапелационна е Сачева.
Над в никакъв случай не може да има чадър, в това число и над политиците от „ Продължаваме промяната “. Разделителната линия е сред разсъдък и нелепост! За правосъдна промяна съм и за това правосъдната система да бъде самостоятелна от какъвто и да е било политически напън.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР