Може би никога не сте били почитатели на чая, но

...
Може би никога не сте били почитатели на чая, но
Коментари Харесай

Как пиете черния чай?

Може би в никакъв случай не сте били фенове на чая, само че в този момент сте решили да му дадете късмет. Или може би към този момент сте пили общоприетите чайове, само че за многообразие сте решили да пробвате черен чай. И в двата случая се чудите по какъв начин би трябвало да методите към тази пълноценна напитка.

Като начало би трябвало да знаете, че феновете на чай по света го подготвят съвсем по идентичен метод. Разбира се, според от страната и района, съществуват и известни разлики.

Популярни методи

В Индия, да вземем за пример, черният чай постоянно се накисва дружно с композиция от мляко и гореща вода. Във Англия и в останалата част на кралството чаят се прави много по-силен и му се прибавя мляко или подсладител, като захар или мед. В Щатите много известен способ за приготвянето му е като се постави чаша студена вода в микровълновата. Вече е реалност обаче, че множеството американци избират насипните чайове пред тези в торбичките.

Какво би трябвало да знаете за черния чай

Черният чай има разнообразни нюанси - от червеникаво кафяво до черно. Интересното за него е, че с времето нормално става още по-хубав. За да можете да го съхраните качествено, би трябвало да го държите на проветриво място, без значение на каква тъкмо температура. Като цяло чаят е в кръгла или квадратна форма, или във формата на тръба. Ароматът и усетът му зависят от региона, в който се отглежда.

Черният чай е прочут с лечебните си качества. В Китай да вземем за пример почитателите му настояват, че имат най-малък риск от рак или всякакви други заболявания. Ясно е обаче, че те имат по-рядко здравословни проблеми, в сравнение с тези, които не употребяват чай.

Видове черен чай

 Как пиете черния чай?

Когато желаете да си купите черен чай, е добре да сте осведомени с разновидностите му. Ако Ви интересува високо квалитетен чай, можете да се спрете на Keemun. Той има мощен мирис и може да се употребява с или без мляко и подсладител. Друг квалитетен чай е Darjeeling, индийски чай, прочут със своя внимателен усет. Assam е по-малко ароматна версия на Keemun, само че също е прочут с богатия си усет.

Ако се интересувате от китайски черен чай, можете да изберете Lapsang Souchong, който се характеризира с необичайния си мирис на опушено. За китайски чай с изострен усет, можете да пробвате Yunnan, който е леко пикантен.

Ако предпочитате по-лек чай, си вземете индийския Nalgiri. Трябва да знаете обаче, че този чай изисква професионално подготвяне за реализиране на верния усет.

Пиенето на черен чай със стил

Ако в действителност желаете да се насладите на черния чай, би трябвало да го консумирате в чаен салон. Такива има навсякъде- освен в китайските градове, като Пекин, само че и в Тайван. Трябва да знаете, че менюто в тези салони е извънредно богато, а ситуацията може да е най-разнообразна.

За хората в Ориента чаените салони са толкоз разнообразни, колкото са и Starbucks кафетата на Запад. Салоните нормално са отворени до късно и са обичани на младежите. Ако посетите чаен салон в Китай, можете да намерите сума ти разновидности на чайове, като някои от тях може да са на повече от двайсет години. Всъщност същинският пу-ер чай е на повече от век и се счита за национално благосъстояние в Китай.

Чаените салони в Ориента имат и разнообразни разделения, всеки със своя лична атмосфера. Една част може да е направена за четене, а друга за разнообразни игри. Затова чаеният салон се класифицира като “място по предопределение ”.

Забавни способи да се насладите на черния чай

Със сигурност има и други способи да се насладите на черния чай. Можете да вземем за пример да си извършите празненство, на което всеки да тества другите типове чай. Или да си приготвите ядене, което е особено за района, от който идва обичания Ви вид чай.

С други думи, опциите за наслаждаване от пиенето на чай могат да бъдат лимитирани единствено от личното Ви въображения.

След като един път извършите черния чай постоянна част от диетата си, бързо ще откриете, че нищо друго няма да е в положения да Ви успокоява по този начин като него.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР