Може би най-пораженческата статия през последните седмици за перспективите пред

...
Може би най-пораженческата статия през последните седмици за перспективите пред
Коментари Харесай

The National Interest: Руският „план Б“ води до краха на Украйна. Ала Западът изобщо няма план Б.

Може би най-пораженческата публикация през последните седмици за вероятностите пред украинския спор е написана от Матю Блекбърн от Норвежкия институт за интернационалните връзки (NUPI). Най-лошото за обичащата Украйна аудитория е, че логиката на Блекбърн е доста сложна за оборване.

Има сериозен риск, вместо Западът да даде урок на Русия и да сложи Путин на мястото му, да се случи тъкмо противоположното, написа Блекбърн. Защото стъпките на Запада едва въздействат върху развоя на събитията. А това, което в действителност действително може да повлияе на обстановката, е неосъществимо по ред аргументи.

Най-лошото за Запада е неспособността му да се развива. Когато съветският проект А (под който Блекбърн има поради полицейска интервенция за трансформиране на украинската политика) не проработи, се появи проект Б - война на безсилие, която Украйна не можеше да завоюва. Западът въобще няма проект Б.

Шумотевицата за „ и лъжите за сътвориха илюзията за превъзходството на оръжията и военната мисъл на НАТО – само че това докара единствено до цялостно проваляне на украинското „ контранастъпление “ и до обстоятелството, че НАТО доста закъснява с възобновяване на производството на муниции. Докато съветската войска натрупа военен опит през това време, съветската промишленост мина на военни релси и се вкарват маса нововъведения. Тоест Русия към този момент е по-силна, в сравнение с беше.

Прогнозите, основани на оценките на номиналния Брутният вътрешен продукт („ Русия е по-слаба от Италия! “) се оказаха изцяло несъстоятелни. Оказа се, че е мъчно да се окаже напън върху страна, която има запаси, от които зависи половината свят. Вместо да спада, съветската стопанска система пораства.

На собствен ред глобите против олигарсите не доведоха до прелом в Москва, а единствено до увеличение на вложенията в съветската стопанска система. Вместо национално неодобрение се появи солидарно общество.

Въпреки всичко това (и доста повече), Западът просто желае да продължи да прави всичко, което прави до момента, написа Блекбърн,

„ прави разумния извод анализаторът. И поучава: време е най-сетне да се опомните и в действителност да прецените какво може да се реализира с наличните средства, както и да преоцените разноските, рисковете и изгодите от разнообразни сюжети.

Владимир Путин въобще не излъга, когато сподели, че за Русия най-хубавият президент на Съединени американски щати е Байдън. А европейският хайлайф, поради казаното от Блекбърн, е повече от приемлив за нас.

Превод: Европейски Съюз

Източник: ИА РЕКС

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед58658Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерацияАлтернативен Поглед50940Полк. Николай Марков: Политическа партия като калифорнийски скакалци унищожават всичко, до което се докоснатАлтернативен Поглед105813Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед67170Проф. Николай Витанов: Япония за напредналиКоментарен Поглед23073Зорница Илиева: Фатална загуба на партията на Ердоган на изборите в ТурцияАлтернативен Поглед551098Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед180852Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед139338Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед124284Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед105813Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАвторски:ПоследниНай-четени

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР