Може би много хора вече са се паникьосали от споменаването

...
Може би много хора вече са се паникьосали от споменаването
Коментари Харесай

Как да пазаруваме, без да се заразим с коронавирус

Може би доста хора към този момент са се паникьосали от споменаването на думичката ковид. Същевременно няма място за суматоха, а просто взимане на съответни ограничения във връзка с предотвратяване на здравето ви. В случая ще ви дадем насоки по какъв начин да пазарувате, тъй че да избегнете рисковете, свързани със болестта освен на ковид, само че и на всички останали.

1. Стойте надалеч от другите

Стойте на задоволително разстояние от останалите купувачи (вече се смята за по-сигурно да сте на отстояния не от 1 м, а от 2 м). Не е належащо да следите погледите на хората, които би трябвало да наблюдават за вашето напредване. Напротив, в случай че сте задоволително виновен както за фамилията си, по този начин и за цялото общество, то не приближавайте до никого на не повече от 2 м разстояние. По този метод давате късмет освен на околните си (ако сте инфектирани в ковид или с доста други вируси, които не са за подценяване), само че и на всички останали хора, които са към вас.

2. Винаги защитна маска за лице

Тръгвайки на пазар, използвайте постоянно защитна маска за лице, както и ръкавици. Ръкавиците към този момент са потвърдена защитна мярка, само че е значимо да ги сваляте по метод, по който не докосвате пръстите или кожата на ръцете си. След като премахнете ръкавиците от ръцете си, незабавно ги изхвърлете и измийте ръцете си за най-малко 20 сек със сапун и вода.

Относно защитната маска за лице, има разнообразни доводи дали тя е от изгода или не. Но едно е несъмнено - в случай че сте инфектиран с ковид, вие бихте могли да предпазите останалите хора от това заболяване. В случай че не сте инфектирани, маската за лице би ви предпазила несъзнателно да докоснете носа, очите или устата си - евентуално най-лесният метод, с цел да се " сдобиете " с ковид.

3. Не прибирайте преди малко закупените артикули непосредствено в дома си

 Почиствайте продуктите, с цел да се предпазите от ковид

Малко са обстоятелствата, които се знаят за устойчивостта на ковид, само че експертите са безапелационни, че той може да живее в продължение на дни върху повърхности, материи и така нататък Което автоматизирано може да ни наведе на мисълта, че откакто сме създали следващия наложителен пазар от магазина или от аптеката, е по-добре да го оставим да престои някъде за към 5- 6 часа (на балкона, в колата, в мазето, в склада и т.н.).

4. Незабавно миене на ръце незабавно след пазара

Когато се приберете от пазар, незабавно почистете ръцете си за най-малко 20 сек със сапун и топла вода. Ако сте се сдобили с ръкавици, то незабавно ги изхвърлете в панер с похлупак и започнете с миенето на ръцете, за което към този момент знаете, че би трябвало да е най-малко 20 сек. Предвид обстоятелството, че постоянното миене неизбежно ще докара до изсъхване на кожа на ръцете, то погрижете се и за тяхната хидратация.

5. Внимавайте с облеклата и обувките!

 Как да пазарим, без да се заразим с ковид

Няма ясни данни какъв брой може да " издържи " коронавирусът върху облекла, материи и така нататък, само че пък е и ясно, че на железни повърхности устоя за към 12 ч., което си е леко плашещо, нали? Бихме ви предложили след излизане, без значение дали е за хранителни артикули, аптека или работа, просто да си оставите обувките пред входната врата. Що се касае до облеклата - или непосредствено в пералнята, или на балкон, склад и така нататък - на всяко място, на което те (дрехите) няма да имат досег до кожата ви в продължение на най-малко 5 часа.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР