“Може би Корнелия Нинова бе един от малкото социалисти, които

...
“Може би Корнелия Нинова бе един от малкото социалисти, които
Коментари Харесай

Марая Цветкова за ФАКТИ: Нинова разбра, че свръхконцентрацията на власт остава, когато вместо Борисов, я получи Радев


“Може би Корнелия Нинова бе един от дребното социалисти, които схванаха, че свръхконцентрацията на власт в България и произлизащите от нея проблеми, няма да се решат, когато вместо Борисов, я получи Радев”.

Това сподели в изявление за ФАКТИ политологът Марая Цветкова.

Освен оставката на Нинова като водач на Българска социалистическа партия, тя разяснява още оставките измежду водачите в " Демократична България ", като разясни, че оставките са действителни само в " Зелено придвижване ". " Тези “оставки” са просто пиар ход за проявление на почитание към личните си електорати ", сподели тя.

Политологът проучва и опциите за съставяне на държавно управление, като уточни, че Слави Трифонов е дал поръчка, че ще направи всичко, с цел да има държавно управление, само че не е уверена, че в Има Такъв Народ всичко зависи от него.

“Ако някоя от партиите не бъде задоволена от изискванията на “Продължаваме промяната”, то ГЕРБ ще бъдат включени в преговорите”, счита политологът.

Целия диалог четете в идващите редове:

- Започнаха диалози сред Политическа партия, Демократична България, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ, поръчката е те да са обществени. Г-це Цветкова, съгласно Вас тази гласност нужна ли е?

- Не диалозите, а резултатите от тях би трябвало да са обществени. Виждаме, че колкото повече гласност имаше на предходните опити за съвещания, толкоз по-отегчителни и безсмислени ставаха те. Отделно от това, несъмнено партиите би трябвало да си приказват извънредно искрено за обстановката и това изисква поверителност. Трябва да си дадем сметка, че представителната народна власт значи да оставим политиците да си свършат работа, а не да рапортуват ежеминутно за щяло и нещяло.

- Според Вас какво следва в “Демократична България” след оставките там - обединението ще се реформира ли вътрешно?

- Трябва да отбележим, че управленията на “Да, България” и ДСБ бяха с от дълго време изтекли мандати, просто партиите избраха да не рискуват с вътрешни избори поради непрекъснатата предизборна конюнктура. В този ред на мисли, тези “оставки” са просто пиар ход за проявление на почитание към личните си електорати. При “Зелено придвижване “ нещата стоят по по-различен метод, тъй като мандатите не бяха изтекли. Това са действителните оставки.

Има възможност по време на Националните препоръки, водачите да бъдат прелегитимирани, само че би трябвало да се поразчистят Изпълнителните препоръки. Особено значимо е да се секнат мераците на някои хора да узурпират партиите си посредством редене на листи на база Facebook лайкове и освен. Ако обединението не се реформира, ще бъде следващият план хвърлен в кошчето за отпадък.

- Нинова също подаде оставка като ръководител на Българска социалистическа партия - за вдишване на отговорност ли става дума съгласно Вас или за нещо друго?

- Оставката на Корнелия Нинова ще бъде доказана на конгрес, призован от Национален съвет, тъй като към този момент не можеше да бъде отлагана. Знаем, че лидерката се опита да промени курса на Българска социалистическа партия посредством унищожаване на разнообразни олигархични зависимости, само че явно този женски пестник не се хареса на партията. Може би Корнелия Нинова бе една от дребното социалисти, които схванаха, че свръхконцентрацията на власт в България и произлизащите от нея проблеми, няма да се решат, когато вместо Борисов, я получи Радев.

- Може ли тези оставки да повлияят на образуването на държавно управление?

- Със сигурност ще повлияят, тъй като водачите в оставка няма да имат тази убеденост и легитимност да договарят от името на разочарованите партии и гласоподаватели. Поради тази причина е доста значимо акуратно да бъде направено съдружно съглашение.

- Мислите ли, че държавно управление ще се образува?

- Силно се надявам то да бъде образувано, тъй като както към този момент се препотвърди не един или двама имат мераци за игрички с Конституцията. Не мисля, че в този момент е най-удачният миг това да се допусне.

- Смятате ли, че е допустимо ГЕРБ да влезе под някаква форма в бъдещото ръководство?

- Не изключвам подобен вид. Видяхме, че “Продължаваме смяната “ отидоха първо при “Има подобен народ “, тъй като тя бе най-проблематична за сделки. Слави Трифонов даде поръчка, че ще направи всичко, с цел да има държавно управление, само че аз не съм уверена, че в Има Такъв Народ всичко зависи от него. Ако някоя от партиите не бъде задоволена от изискванията на “Продължаваме промяната”, то ГЕРБ ще бъдат включени в договарянията, тъй като вариантите Движение за права и свободи и “Възраждане “ не са вид за мандатоносителя.

- Каква ще е ролята на “Възраждане” в 47-мото Народно събрание?

- Неведнъж съм казвала, че “Възраждане “ бе систематично подценявана от останалите. Ролята на тази парламентарна група ще е да бие контра на доста нарасналото американско въздействие и да повдига диспути за Коронавирус ограниченията, както и за еврото. Мисля, че ще получат и повече утвърждение измежду жителите откакто се опълчват на започването на договарянията на Северна Македония с Европейски Съюз.

- Възможно ли е Румен Радев да не завоюва президентските избори, в случай че ГЕРБ и Движение за права и свободи се обединят зад Герджиков?

- ГЕРБ и Движение за права и свободи към този момент са обединени против Радев и ще бъде забавно да забележим дали за една седмица обстановката може да се обърне на 180 градуса. Имам поради, че в случай че още веднъж няма висока изборна интензивност, мотивацията на ГЕРБ и Движение за права и свободи ще е по-сигурна, в сравнение с тази на спокойните почитатели на Радев. Все още не знаем каква част от гласоподавателите са пуснали глас за президентска двойка единствено тъй като по този начин и по този начин са били в секцията за парламентарните избори.

- С какво си обяснявате ниската изборна интензивност?

- Апатията се популяризира като рак в обществото ни. Виждаме, че 2/3 от жителите неглижират бъдещето на страната си и даже личното си такова, а по тази причина са отговорни и политиците ни, които ни умориха от его и несръчност. Следващите държавни управления имат за задача да извърнат този тренд и да върнат доверието в институциите.

Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по изборна интензивност.
Ние, българите .
Наистина ли не ни пука по какъв начин ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от прилежаща страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме всеобщо!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР