Могат ли малки устройства да ви поддържат във форма и

...
Могат ли малки устройства да ви поддържат във форма и
Коментари Харесай

Биосензори и болнична „виртуална реалност“ - последни новости в здравеопазването

Могат ли дребни устройства да ви поддържат във форма и здрави? Краткият отговор на стартъпите на Световния мобилен конгрес в Барселона е " да ". Малки компании демонстрират най-новите си здравни артикули. 

С размер на монета от 25 цента, това малко устройство може да си избави живота. Биосензор от южнокорейската компания Mezzo. Следи пулса, температурата, дихателната интензивност на пациента. Може да открива 17 типа аритмии.

Компанията се показва в границите на конгрес за започващи компании, наименуван 4 Years From Now (4 години от сега).

 
Самото устройство има логаритъм, който засича аритмия, пулс и дишане. И по-късно посредством функционалностите проучваме данните в действително време и ги предаваме в облака. И по този начин лекари от отдалечени места могат да следят положението на пациентите.
Юнхун Парк – основен инженер в Меzzo Company 

Виртуална действителност оказва помощ на децата да схванат какво се случва в една болница. Необходими са единствено слушалки и мобилен телефон.

Анимационен воин на име Никси е лидер на най-малките пациенти и им изяснява по какъв начин наподобява операционната зала, по какъв начин протичат проучванията, какво вършат лекарите.

 
Децата са дребни хора, нали? Те желаят да знаят какво се случва. През множеството време се опасяват да се отделят от родителите си и да отидат в непозната стая. Така че ние им демонстрираме какво ще се случи в болнична среда. Това е доста потребен опит за тях.
Томас Лобез – изпълнителен шеф на Nixi for Children 

Програмата е минала през клинични изпитвания, като успеваемостта ѝ е оценена спрямо деца, които не са пробвали VR прекарването.

Всички малчугани в групата с виртуална действителност са посочили равнища на тревога под заложения предел от 30 точки от 100.

Тези устройства са единствено няколко от стотиците, показани в секцията на стартъпите в Барселона. Технологични компании от 35 страни вземат участие на ревюто с вярата да привлекат решаващи вложения за бъдещото си развиване. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР