Могат ли ананасите да се окажат новото оръжие в борбата

...
Могат ли ананасите да се окажат новото оръжие в борбата
Коментари Харесай

Ето кой любим плод помага в борбата срещу К-19

Могат ли ананасите да се окажат новото оръжие в битката против К-19? Отговорът е "да ", съдейки по резултатите от американско проучване, написа Медикъл нет нюз.

Авторите му от Медицинския център към университета на Небраска взаимно с сътрудници от Управлението за надзор на храните и медикаментите (FDA) са открили, че ензимът бромелаин в ананаса или стъблата му може да се употребява като антивирусен сътрудник освен против К-19, само че и против евентуални бъдещи коронавирусни огнища.

Настоящото изследване демонстрира, че протеолитичният ензим бромелаин потиска интензивността на вируса SARS-CoV-2, оказвайки резултат по едно и също време върху три съставния елемент, за сметка на които патогенът попада в тялото и стартира да се развъжда, провокирайки заболяването К-19.

Предишни проучвания са показали, че бромелаинът може да се ползва като терапия при пациенти, страдащи от възпаления и болежка. Съединението също така се всмуква добре и има продължителна биологична интензивност. Всички тези преимущества на ензима могат да бъдат употребявани и в лекуването на заболели от К-19, означават изследователите
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР