Моето основно послание във всички наши срещи от законодателна през

...
Моето основно послание във всички наши срещи от законодателна през
Коментари Харесай

Мария Габриел с важно послание за Шенген

„ Моето главно обръщение във всички наши срещи от законодателна през изпълнителна власт и до най-високо дипломатическо равнище е да продължим ясно да отстояваме, че България е изпълнила техническите критерии. Това е казано от Европейска комисия “, сподели вицепремиерът и външен министър Мария Габриел от парламентарната естрада.

„ За мен ще бъде извънредно значимо, отговаряйки на въпросите, които повдигат към момента Австрия и Нидерландия да не позволяваме да бъдат добавяни условия, които не са важали до нито една друга страна членка, когато се е присъединявала към Шенгенското пространство “, уточни тя.
-->
Габриел сподели, че дейните диалози с Австрия са значими, само че съгласно нея е извънредно значимо да се покаже, че тематиката с битката с незаконната миграция е държана високо в европейския дневен ред от наша страна.

По отношение на Холандия тя разяснява, че имаме няколко положителни вести, свързани с признатите от Народно събрание законопроекти, само че има и още няколко нужни стъпки, които би трябвало да се подхващат.

„ ЦИК е изпратила покана до посланика на Англия, с цел да спомага за контакт с компанията, обвързвана с метода, по който се провеждат изборите, чисто логистично и чието седалище е в Лондон “, изясни Мария Габриел.

Тя отговори на въпрос на ръководителя на „ Възраждане “ Костадин Костадинов, който съобщи, че в ЦИК се е провела среща сред Габриел, министъра на финансите Асен Василев и посланика на Англия.

Габриел уточни, че тя е поканена на срещата от ЦИК. Костадинов сподели, че „ Възраждане “ ще изпрати писмо до ЦИК, в което ще попитат дали от изборната комисия са поканили посланика.

Габриел уточни, че няма никакъв риск за каквато и да е била интервенция в изборите.

По случая с Милан Димитров, за който Костадинов приказва по-рано, Габриел съобщи, че не счита, че „ българските жители заслужават да бъдат подвеждани, въпреки и по много неестествен метод с думи, които несъмнено не показват обстоятелствата такива, каквито са “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР