Модернизираният комплекс за противовъздушна отбрана „Панцирь-СМ“ получи високоточна система за

...
Модернизираният комплекс за противовъздушна отбрана „Панцирь-СМ“ получи високоточна система за
Коментари Харесай

Обновените „Панцирь“ получиха високоточна навигационна систeма

Модернизираният комплекс за противовъздушна защита „Панцирь-СМ“ получи високоточна система за навигация.

Тя е създадена въз основата на безплатформена инерциална навигационна система от международна класа и няма аналози в Русия.

Това заяви за индустриалният шеф на комплекса за въоръжение на „Ростех“ Бехан Оздоев. Той означи, че в нея се съчетават основни параметри на актуалните системи за ориентировка – висока акуратност на самостоятелно установяване на ъгли, време на подготвеност и резистентност на външни въздействащи фактори. В момента ЗРПК, оборудван с новата навигационна система, минава тествания, написа.

Експертите настояват, че потреблението на високоточни инерциални навигационни системи разрешава с оптималната акуратност и скорост да се насочат пакети реактивни снаряди. Освен това ЗРПК може самостоятелно да прави ориентировка и навигация, в това число при липса на сателитни сигнали. А това е значимо при деяние на средства за радиоелектронна война.

„Панцирь“ е зенитен ракетно-оръдеен комплекс с дребен обхват. Времето за реакция е от 4 до 6 секунди. Осигурява отбрана против масирани удари на средства за въздушна офанзива с високоточни оръжия и дронове.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР