Моделки, плеймейтки и певици излязоха с бойкот часове преди Великден.

...
Моделки, плеймейтки и певици излязоха с бойкот часове преди Великден.
Коментари Харесай

Модели и плеймейтки на бойкот преди Великден

Моделки, плеймейтки и певици излязоха с протест часове преди Великден. Някои от най-знаменити и красиви дами на България се оповестиха против пазаруване на яйца с код 3, които са отглеждани в кафези, предава varna24.bg.

" По време на Великденските празници у нас се употребяват повече яйца от който и да е различен интервал през годината. Повечето от тях ще са от фермите, в които милиони кокошки-носачки у нас прекарват целия си къс живот в тесни телени кафези. Всяка една от тези нежни птици има по-малко пространство от един общоприет лист хартия. Става дума за 0,075 кв. м. Толкова е тясно, че даже не може да разпери крилете си до дъно. Подът от железна тел разранява краката им и кокошките не могат да вършат съвсем нищо от държанията, които биха изразявали на независимост. Те са сведени до нищо повече от машини за яйца ", разяснява Стефан Димитров от КАЖИ.

" Абсолютно съм срещу развъждането на животни в безчовечен условия и поддържам акцията! Великден е добър мотив да се опитаме да сме по-хуманни, а освен по празниците да сме такива “, разяснява модела Гентиана Халити. Нейното мнение бе подкрепено и от българската Шехерезада - Джейми Елиаз.

" Това е средновековно изтезание за кокошките, което няма място в актуалния свят. Представете си вас да ви затворят в дребна клетка с още хора и единствено да ви употребяват, без даже да има благоприятни условия да се обърнете. Аз персонално няма да си купя такова яйце, тъй като ми пука за живота на птиците “, споделя моделката, която дълги години живееше в Ливан, само че се завърна у нас.

Певицата Гергана Стаменова, която възпя военачалник Мутафчийски и корупцията в родната администрация, също съобщи виновна социална позиция.

" Бясна съм, че се държат по този начин с кокошките, с цел да печелят пари от благите животни. Още от дете не пропущам да оцветявам яйца. И тази година няма да изключение, само че към този момент сигурно по-внимателно ще проследявам за кода на яйцата “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР