Мобилното приложение еRx ще облекчи пациентите и общопрактикуващите лекари, заяви

...
Мобилното приложение еRx ще облекчи пациентите и общопрактикуващите лекари, заяви
Коментари Харесай

Електронни бели рецепти вече се издават и от смартфон


Мобилното приложение еRx ще облекчи пациентите и общопрактикуващите лекари, съобщи министър Георги Тодоров (снимка: МЕУ)

Всички лекари, които членуват в Български лекарски съюз (БЛС), към този момент могат да издават електронни бели предписания от смарт телефон или таблет. По искане на Министерство на здравеопазването, „ Информационно обслужване ” АД създаде и пусна в употреба мобилното приложение eRx, което бе показано от служебния министър на електронното ръководство Георги Тодоров и служебния министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев.

„ Всички наши старания са ориентирани към оптимално облекчение на пациента, да спестим неговото време и разхождане по институциите ”, сподели министър Георги Тодоров. По думите му, с стартиране на мобилното приложение еRx ще бъдат облекчени доста и общопрактикуващите лекари.

Чрез мобилното приложение ще се издават бели предписания от мобилно устройство, даже когато един доктор няма разполагаем компютър. От всяка една точка, всеки един доктор ще може да изписва рецепта, която автоматизирано попада в електронното досие на пациента.
още по темата
Хартиената рецепта ще бъде непокътната все още, с цел да се даде опция на всеки един човек да има достъп до опазване на здравето, прецизираха участниците в конференцията.

Промяна ще има и при ТЕЛК-овата система в посока улеснение пътя на пациента и на медицинските лица. Вече е допустимо да се изпраща електронно здравно направление за ТЕЛК към районната картотека за здравна експертиза.

Към момента са издадени над 266 000 електронни посоки за ТЕЛК. По този метод всички корупционни практики и забавяния ще бъдат сведени ди най-малко.

Досега през Националната здравноинформационна система се изписани над 28 млн. електронни предписания, като 25 хиляди от тях са „ бели ” предписания, стана ясно още на конференцията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР