Мобилният оператор А1 си позволява да ми праща непоискано съобщение,

...
Мобилният оператор А1 си позволява да ми праща непоискано съобщение,
Коментари Харесай

Читатели: Мобилни оператори искат незаконно да следят здравето ми!


" Мобилният оператор А1 си разрешава да ми праща непоискано известие, с което ме приканват да се записвам в приложение, с въвеждане на персоналните ми данни и да наблюдават моето здравословно положение! Предполагам и други оператори са създали това! Това е неприемливо и нелегално! "

Такъв SMS получават всички клиенти на А1. Според доктор Ватев, всеки, записал се в приложението, автоматизирано дава право на оператора да го наблюдават къде се намира. " Ставате като джипиес и могат да ти дефинират местоположението до един метър! Това е метод за следене на хората! " - разяснява той.

Ден по-рано и клиенти на Теленор са получили известия с текст " Бъди взаимен в битката с COVID-19, виж по какъв начин на.../следва APP адрес/. ", удостовери пловдивчанката Димана Тодорова. 

След активиране на линка се отваря " Единен информативен портал COVID-19 ". В обяснението написа, че откакто се смъкна мобилното приложение ViruSafe, ще окажеш помощ като отчиташ своето здравословно положение всеки ден. Министерство на здравеопазването и НОЩ насочат към всички жители на България молба за помощ в превъзмогването на обстановката, подбудена от ковид. 

Ето какво написа още:

" В настоящата конюнктура в Министерство на здравеопазването постъпва информация главно за тежко болните и хората със мощно изразена симптоматика, потърсили здравна помощ. За правенето на оптимално прецизен статистически модел и за по-бърза анулация на настоящите ограничения и връщането на популацията в естествен темп, е нужна информация от оптимално огромна част от популацията, в това число жители, които нямат мощно изразена симптоматика или никакви прояви признаци. 

Целта на това приложение е да дава опция на всички пребиваващи в България да се включат и оказват помощ, въвеждайки своите данни и отчитайки своето положение всекидневно.

Чрез взаимност на самостоятелно равнище и участвайки отговорно в процеса, ще можем да преминем дружно през това тестване по-бързо и с по-малки загуби за обществото. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР