Мобилни екипи на полицията в Бургас започнаха да регистрират украински

...
Мобилни екипи на полицията в Бургас започнаха да регистрират украински
Коментари Харесай

Започнаха да регистрират украинци за временна закрила директно в хотелите

Мобилни екипи на полицията в Бургас започнаха да записват украински бежанци непосредствено в хотелите в Слънчев бряг

Заради напора от искащи да получат краткотрайна протекция, до момента разкритите пунктове в районното ръководство не можеха да поемат натиска, съобщи

В един от хотелите в Слънчев бряг има настанени над 1 600 украинци. Днес в базата са мобилните екипи, които записват бежанците.

Вика от Одеса, дружно със сина си, предходната седмица се е редила на опашките пред полицията, с цел да получи краткотрайна протекция, само че безрезултатно поради многото искащи.

"Разбрах, че тук в хотела регистрацията се случва доста бързо, могат да се вземат документи безусловно за час. Много съм удовлетворена. Със сина ми и двамата взехме документи и в този момент ще можем да живеем по-спокойно тук ", споделя тя.

"Имаме действително удвояване на броя на записаните. Сривове се получиха единствено в началото при самата конфигурация и стартиране на системата в употреба, оттова нататък нещата вървят гладно и се надяваме околните няколко дни да приключим с регистрацията на всички настанени ", споделя Христо Караилиев, управител на хотела.

От хотела са на създали организация, тъй че да не се образуват опашки. Обаждат се на украинците по публикациите, с цел да слязат за регистрация.

"От двата дни, в които са тук мобилните екипи, към този момент са регистрирани може би към 400 души, като до преди тяхната поява на място общо бяха регистрирани в полицията 600 от началото на процеса на регистрация ", споделя Ивелина Маринова, асистент-мениджър в хотела.

Всички украинци до един желаят да се снабдят със статут за времена протекция.

"За работа, за престоя тук, за здравна застраховка, с цел да се изплати еднократната парична помощ и за обществени помощи ", споделя Олесия, която е доброволка.

В Слънчев бряг все още работят общо пет мобилни пункта за регистрация, разпределени в двата хотела, където има най-вече настанени бежанци.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР