Мнозина участници в легендарното състезание Тур дьо Франс предпочитат Coca

...
Мнозина участници в легендарното състезание Тур дьо Франс предпочитат Coca
Коментари Харесай

Горчивата истина за диетичната Кока Кола

Мнозина участници в именитото съревнование Тур дьо Франс избират Coca Cola вместо някакви специфични спорти питиета. Тя ободрява организма и възвръща недостига на сила с помощта на високото си наличие на захар. Учените от всички страни обаче говорят за вредата от газираните питиета и способността им да провокират затлъстяване и диабет. Това важи ли за диетичната Кола? Опасна ли е тя за здравето?

Диетичната Кола покачва апетита

От 0 до 0,3 ккал на 100 мл от напитката е  – основното преимущество на Coca Cola Light. Това притегля отслабващите в целия свят, тъй като цялостният отвод от нездравословни храни е по-труден, отколко прекосяването към някакви техни аналози. Но специалисти от научното сдружение Council of Science Editors (САЩ) настояват, че газираните питиета без захар не момагат за понижаване на тежестта. Въглеродния двуокис в състава на напитката нервира стените на стомаха, подтиква отделянето на стомашен сок и човек огладнява по-бързо. За тези, които са на диета, сходно тестване не носи нищо положително. Много по-полезно за тях е да минат на чиста вода.

Колата без захар неприятно утолява жаждата

Вместо захар в диетичната Кола се съдържа нейн сурогат – аспартам. Именно той пречи на напитката да утолява жаждата. Останките от аспартама доста постепенно се почистват със слюнката от устата, оставяйки блудкав привкус, който провокира предпочитание още веднъж и още веднъж да се пие. Тази специфичност подтиква продажбите, особенно в горещите месеци от годината.

Диетичната Кола не се предлага на бременните

На бутилките с Кола-лайт не пиша за евентуална заплаха за бъдещите майки само че в случай че изучите противопоказанията на аспартама, то ще намерите там предизвестие за бременни и кърмачки. Важно е да се знае: оптималната дневна доза от аспартам е 50 мг на 1 кг тегло. За да не прекалите с диетичната Кола деликатно изучете състава й. Иначе може да се появят неприятни признаци – алергия, главоболие, покачване.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР