Мнозина се стараят да не стават твърде зависими от фармацевтичната

...
Мнозина се стараят да не стават твърде зависими от фармацевтичната
Коментари Харесай

За какво е полезна отварата от люспи от лук?

Мнозина се стараят да не стават прекомерно подвластни от фармацевтичната промишленост, а търсят опция на медикаментите в националните средства. И не е загадка за никого, че обелките от лук в доста връзки са търсеното лекарство, написа zdrave.to.

Нашите баби са миели косата си с обелки от лук, с цел да я създадат копринена, здрава и блестяща. Люспата се прибавя към супата, с цел да накара бульонът да придобие златист нюанс.

И по какъв начин отварата от лукова кора може да повлияе на отличните функционалности на организма?

В обелките се съдържа многообразие от биологично дейни субстанции, които имат укрепващи сърцето свойства. Тези субстанции също по този начин се отличават с редица антиканцерогенни свойства.

Твърде се, че 500 000 тона люспи от лук се изхвърлят годишно от семействата и преработващите предприятия в Европа.

Учени от Мадрид са провели серия от опити, които са открили, че люспите на лука са богати на субстанции, които могат да бъдат употребявани в хранителната индустрия като добавки или като основа на лекарствени артикули.

Специалистите поучават да консумираме обелките от лук в занемарен тип. Редовната им консумация подсигурява вярното действие на стомашно-чревния тракт. Успоредно с това те укрепват сърдечният мускул.

В самата луковица експертите разкрили доста количество фруктани. Тези субстанции подтикват повишаването на стомашната флора. В луковиците се съдържат и органични съединения на сярата, които пречат на образуването на холестеринови плаки в кръвоносните съдове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР