Мнозина по света все още активно дебатират дали 5G честотите

...
Мнозина по света все още активно дебатират дали 5G честотите
Коментари Харесай

Смартфоните, които излъчват опасна радиация

Мнозина по света към момента интензивно дебатират дали 5G честотите ще съставляват риск за здравето на потребителите, само че се оказва, че множеството от нас към този момент са в допир с нездравословни радиочестоти.
 5G технологията и заплахите за здравето ни
5G технологията и заплахите за здравето ни

Има прекомерно малко проучвания за резултатите на 5G

Колеги от американския всекидневник Chicago Tribune неотдавна са се заели да тестват радиоактивността на някои от най-популярните смарт телефони на пазара, а резултатите им са меко казано смущаващи.

Сред тестваните устройства са iPhone 7, iPhone 8/8 Plus, Samsung Galaxy S8, Galaxy S9, Moto G6 Play, Moto E5 Play и няколко други модели.
 Снимка 296784

Радиоактивността е измерена от дистанции, вариращи от 2 милиметра до 25 милиметра, които рефлектират близостта, в която държим телефоните си при естествена приложимост.

Оказва се, че съвсем всички тествани модели излъчват радиоактивни талази, надалеч надминаващи стандартите за сигурност, наложени от Федералната комисия по връзките в Съединени американски щати.

Нивата на излъчване, идващи от iPhone 7 при разстояние от 2 милиметра и 5 милиметра, са били два пъти по-високи от нормите за сигурност. Резултатите са същите при iPhone 8 Plus.

Най-притеснителни обаче са резултатите при Samsung Galaxy S8, който излъчва пет пъти повече радиация oт допустимото при разстояние от 2 милиметра.
 Снимка 286135

И от Samsung, и от Apple, разясняват разкритията, базирайки се на обстоятелството, че въпросните модели са минали през тестовия развой на Федералната комисия по връзките и настояват, че тестванията на Chicago Tribune не са акуратни.

Важно е да отбележим, че Комисията тества единствено по една численост от даден модел, преди да удостовери, че дадена линия телефони не носи опасности за здравето на потребителите.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР