Мнозина, опитвайки се да отслабнат, пропускат сутрешната закуска. Други я

...
Мнозина, опитвайки се да отслабнат, пропускат сутрешната закуска. Други я
Коментари Харесай

Защо да закусваме?

Мнозина, пробвайки се да отслабнат, пропущат утринната закуска. Други я пропущат, тъй като... бързат. Но това вярно ли е?

Изследване измежду японци над 65 година демонстрира, че вероятността от деменция е 4 пъти по-висока измежду хората, които не са закусвали.

Други изследвания сочат, че хората, които закусват заран, даже по-късно денем да пропущат хранене, се радват на по-добра памет и централизация,

по-ниски равнища на " неприятния " (LDL) холестерол

и по-ниски шансове за диабет, сърдечни болести и наднормено тегло.

Ако не закусвате, може да откриете, че се чувствате малко бавни и се борите да се концентрирайте върху нещата. Това е по този начин, тъй като

мозъкът не е получил силата

(глюкоза), от която се нуждае, с цел да продължи. Проучванията демонстрират, че неналичието на закуска визира умственото ви показване, в това число вниманието, способността за централизация и паметта. Например децата и юношите, които постоянно закусват, реализират по-добри университетски резултати спрямо тези, които пропущат закуската.

В опита си да отслабват, хората, които не закусват, рискуват да имат наднормено тегло, тъй като постоянно по-късно денем си " наваксват " като похапват, освен това - постоянно нездравословни храни.

Закуската постоянно се назовава най-важното хранене за деня - тя прекъсва интервала на 8-10 или 12-часово недояждане през нощта и попълня снабдяването на тялото с глюкоза, с цел да увеличи енергийните му равнища. Закуската може да помогне за по-добро ръководство на тежестта, понижаване на риска от диабет вид 2 и сърдечни болести в дълготраен проект. Закуската покачва енергийните равнища и възвръща равнищата на гликоген, предотвратява огромни съмнения в равнищата на кръвната глюкоза.

Хората, които постоянно закусват, са по-малко склонни да имат

наднормено тегло или затлъстяване

Продължават проучвания за какво това е по този начин. Например закуска, богата на протеини, е от изгода за мускулите, само че може и да помогне за надзор на апетита под надзор по-късно денем. Има и някои доказателства, че хората, които не закусват, може да са изложени на по-висок риск от сърдечносъдови болести.

Диетолози предизвестяват заран да не се яде свински бекон и наденица, а нежни меса, да вземем за пример пуешко. За утринната закуска е положително сварено яйце (съдържа единствено 70 калории, цялостно е с протеини, витамин Д, потребни за очите антиоксиданти, витамин Б12), извара, сирене, кисело мляко, обезмаслено 1-процентно прясно мляко, плодове, орехи. Между другото, има много плодове, които съдържат протеини - авокадо, киви, праскови, малини, къпини, банани...

И не забравяйте - пийте вода и заменете захарта с мед!
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР