Множество правителства от Европейския съюз привикаха руски дипломати след смъртта

...
Множество правителства от Европейския съюз привикаха руски дипломати след смъртта
Коментари Харесай

Европейските държави привикват руски дипломати за убийството на Навални

Множество държавни управления от Европейския съюз привикаха съветски дипломати след гибелта в пандиза на съветския опозиционен водач Алексей Навални.

Германия, Литва, Испания, Швеция и Нидерландия бяха измежду страните, които обявиха, че са привикали дипломати от съветските посолства. Лондон е направил същото в петък вечерта.

Западните страни единомислещо упрекнаха съветските управляващи за гибелта на Навални, което лиши опозицията от най-значимата ѝ фигура месец преди президентските избори, които се чака да засилят твърдата власт на Владимир Путин.

" Ужасно е, че Алексей Навални заплати най-високата цена за битката си за свободна и демократична Русия ", написа Ханке Бруинс Слот, министър на външните работи на Нидерландия, в X.

" Днес следобяд извиках съветския дипломат в министерството, с цел да желая уточнения по отношение на гибелта му ", сподели тя. " Настоятелно призоваваме Русия да съобщи тялото на Навални на неговото семейство и родственици ".

По-рано външният министър на Швеция Тобиас Билстрьом съобщи в изказване, че е извикал съветския дипломат, и прикани Европейския съюз да обмисли " нов режим на наказания, ориентирани против вътрешните репресии в Русия ".

Испанският министър на външните работи Хосе Мануел Албарес съобщи, че Мадрид " упорства да се изяснят събитията " на гибелта.

Същото направиха Франция и Норвегия. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР