Множество фалити грозят туристическия бранш покрай пандемията от коронавирус. Спадът

...
Множество фалити грозят туристическия бранш покрай пандемията от коронавирус. Спадът
Коментари Харесай

Туризмът поиска данъчна ваканция за 12 месеца

Множество банкрути грозят туристическия отрасъл около пандемията от ковид. Спадът в оборотите на туроператорите, местата за настаняване, заведенията за хранене и обвързваните с туризма транспортни компании към този момент доближава 75%. Летният сезон е пред неуспех. Масово са анулирани пътувания и почивки през март и април, поради което все още единствено за тези два месеца загубите са над 20 млн. лева 60% от компаниите в туризма са декларирали, че са в развой или им следва освобождение на личен състав.

Това оповестиха на специфична конференция представители на браншовите сдружения в туризма, представени от " Сега ". Те прозоваха държавното управление за незабавни ограничения за да се запазят работните места и ликвидацията на стотици бизнеси.

На първо място страната би трябвало да поеме осигурителните вноски на работодателите в туризма за период от 12 месеца, считано от 1 април. Също за 12 месеца настояваме за безлихвена пролонгация на Данък добавена стойност, локалните налози и такса боклук, уточни Даниела Стоева, ръководител на Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници (АБТТА).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР