Множество европейски държави налагат все по-сериозни ограничения заради нарастващите случаи

...
Множество европейски държави налагат все по-сериозни ограничения заради нарастващите случаи
Коментари Харесай

Европа налага тежки ограничения срещу коронавируса

Множество европейски страни постановат все по-сериозни ограничавания поради възходящите случаи на ковид. Властите вземат крути ограничения, с цел да спрат разпространяването на болестта, предават международните осведомителни организации.

Правителството на Франция ще разгласи публично Париж и предградията му за зона с оптималната заплаха от заразяване с COVID-19. Местните управляващи ще разгласят нови ограничаващи ограничения, които ще работят 15 дни. Ресторантите ще могат да работят при засилени санитарни ограничения, а университетите ще одобряват единствено 50% от учащите. Баровете в региона ще затворят порти от на следващия ден за 15 дни. Ще бъде затегнато и работното време на кафенетата.

В Ирландия здравните специалисти от спешния щаб предлагат да бъде оповестена най-висока степен на паника по отношение на разпространяването на вируса и да се вземат съответните ограничители ограничения, както и да се върне страната към цялостна изолираност, съобщи Reuters.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Чехия и Унгария постановиха по-строги ограничавания в публичния...

Исландия ще затвори питейните заведения и ще ограничи събиранията на до 20 души на публични места поради ковид. Изключения ще бъдат правени за погребения и в университетите. Баровете и нощните клубове, както и спортните зали ще бъдат изцяло затворени в столицата Рейкявик. Ще останат отворени учебните заведения и детските градини, съобщи организация DPA.

Италия евентуално ще наложи нови ограничавания през идващите седмици поради ковид, съобщи Reuters, като се базира на министъра на опазването на здравето Роберто Сперанца.

Правителството ще заседава във вторник, с цел да реши по какъв начин да отговори на повишаването на случаите на болест. Сред ограниченията, които се разискват, е наложително носене на маски из цялата страна и ограничавания върху събиранията на едно място. На някои места ще бъдат ситуирани и военни, което да оказват помощ на полицията при използването на ограниченията за обществена отдалеченост. Носенето на маски сега е наложително в 5 от 20 италиански области.



Ню Йорк има желание да вкара изолираност в 9 квартала, с цел да се спре разпространяването на ковид. Училища, заведения за хранене и магазини, които не са от значително значение, ще бъдат затворени в тези квартали, намиращи се в регионите Бруклин и Куинс. Ако предлагането бъде утвърдено, то ще влезе в действие от 7 октомври.

След половингодишно спиране Чехия върна изключителното състояние поради коронавирусната пандемия. Извънредното състояние влезе в действие в среднощ централноевропейско време и ще продължи 30 дни, съобщи ТАСС. Това ще разреши на държавното управление според от епидемиологичната обстановка да приема ограничения за обществени ограничавания, без да се обръща към Народното събрание за това. Но прекъсване на стопанската система, както беше напролет, няма да има.

Според здравния министър Роман Примула обстановката с ковид в страната е по-сериозна, в сравнение с бе напролет и към края на октомври лечебните заведения ще е невероятно да одобряват по-тежките случаи на COVID-19, в случай че не се подхващат ограничения за строги обществени ограничавания. В Чехия беше наложено изключително състояние от 12 март до 17 май.



Не всички поданици на Обединеното кралство ще бъдат имунизирани за ковид. Нужно е да се имунизират единствено хората с рискови фактори. Няма да се имунизират лица под 18 години. Ваксината ще бъде за хората над 50 години, като фокус ще бъде подложен и върху здравните служащи, чиновниците в обществените домове и уязвимите лица, изясни пред в. Financial Times ръководителят на работната група по имунизациите във Англия Кейт Бингам.

Нова тристепенна карантина се възнамерява за Англия поради нарастването на случаите на ковид. Това оповестява английският в. Guardian, като се базира на държавен документ, в който се съдържат по-строги ограничения за приложение на локално и национално равнище, в случай че епидемията не бъде сложена под надзор. При тези по-строги ограничения може да се стигне до възбрана на всички обществени контакти отвън групи от няколко фамилии и до затваряне на пъбовете. В неделя Обединеното кралство мина прага от 500 000 доказани случая на коронавирусна зараза от началото на пандемията, добавя AFP.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР