Многократното претопляне на храната води до образуването на опасни вещества

...
Многократното претопляне на храната води до образуването на опасни вещества
Коментари Харесай

Варненски диетолог: Многократното претопляне на храната води до образуването на опасни вещества в нея

Многократното претопляне на храната води до образуването на рискови субстанции в нея. Това сподели в изявление за Радио " Фокус “ – Варна доцент Дарина Найденова, диетолог от града. Според нея, българите са склонни да подготвят големи количества храна по празниците, които в следствие биват претопляни прекомерно дълго време.

" Може да се каже, че дни по-късно се дояжда това, което е сготвено за Нова година или за Коледа. Въпреки, че времето на открито е студено и огромна част от българите дори не прибират храната в хладилника, а я оставят на балкона, има проблем с тази храна. Ниската температура ще й попречи да се скапе, само че при консумация нормално затопляме тази храна. А пък многократното загряване, води до едни неподходящи последствия във връзка с състава на храната и нейните потребни качества “, изясни доцент Дарина Найденова.

Повторното загряване на храната след нейното в началото подготвяне, отстранява витамините и ги заменя с по този начин наречените канцерогенни субстанции, добави още тя. " Това неведнъж загряване, охлаждане, загряване, охлаждане може  би е най-пагубното във връзка с наличието на витамини и други съставки в храната. Така, че в случай че мога да дам съвет той е, че в тези студени дни може малко по-дълго да се съхранява храната, само че това значи, да си затопляме единствено това, което ще изядем на едно хранене, а другата да си остава студена на открито или в хладилника “, посъветва доцент Дарина Найденова.

Здравословният метод на живот се гради на сходни привички, които ни разрешават разнообразна диета, с голям брой витамини и потребни субстанции, сподели още тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР