Многократно в парламента на бившия министър на финансите на ГЕРБ

...
Многократно в парламента на бившия министър на финансите на ГЕРБ
Коментари Харесай

Румен Гечев: В Еврозоната не стават много добри неща, печатат пари като луди

Многократно в Народното събрание на някогашния министър на финансите на ГЕРБ искахме детайлни разбори за влизане в Еврозоната. Такъв разбор бе изработен в Българска народна банка, който по наши данни господин Горанов го е задържал, тъй като към оня миг е бил отрицателен.

Много се е трансформирало, имаме рецесия, коронавирус. тежестите и рисковете са по-големи. Да на Еврозоната, само че при деликатен разбор.

Швеция и Дания са страни на Европейски Съюз, само че не желаеха да влязат в Еврозоната. Те излизат по-бързо от рецесията. Те са второ и трето място по конкурентоспособност.

През последните години в Еврозоната не стават доста положителни неща. Латвия, литва, Естония - инфлацията е по-голяма. Няма данни, които да удостоверяват, че тези, които са влезнали в Еврозоната, са по-добре.

Централните банки стартира да подвигат лихвите. Не би трябвало да се гледа единствено лихвите, единствено инфлацията, единствено дълга. Еврозоната печатат пари като луди. Спасиха банковата система, като отпечатаха милиарди евро. Продължават да печатат. Имаме рекордно невисок държавен дълг.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР