Многодетно семейство от пловдивското село Брестник остана без дом след

...
Многодетно семейство от пловдивското село Брестник остана без дом след
Коментари Харесай

Пловдивско село потресено от бедата, споходила младо семейство

Многодетно семейство от пловдивското село Брестник остана без дом след пожар. Бременната в деветия месец жена, дружно с двете си деца и брачна половинка си се избавили на косъм от огъня. По думите на Петър и Константина Димитрови пожарът е тръгнал от комина. " Реагирахме на момента, загасихме печката, два пожарогасителя се изсипаха в зоната на пожара. Мислех си, че ще задуша ядрото, с цел да не се популяризира. Пожарът обаче се разпространяваше с голяма мощ ", сподели Петър.

Семейството показа, че не са съумели да спасят нищо от покъщнината си. Останали са единствено с облеклата на гърба им. Сега живеят при сестрата на бременната Константина. " Не сме на улицата, доста бързо другари, познати и съседи реагираха – съумяха да ни дадат дрешки за децата. И нас ни облякоха, даже имаме дрешки за дребния човек, който чакаме всеки миг ", показа дамата.

Петър е водач в Авиобаза " Граф Игнатиево ", фамилията чака да получи жилище от военните. Изгорялата къща е съвсем нова, строена е към 2 години, а фамилията се е настанило в нея през лятото на предходната година. Тя е ипотекирана и застрахована.

" Къщата е с дървена структура и не предстои на ремонт, тъй като структурата е компрометирана, всичко е срутено до основи – няма стени, подове, тавани ", сподели още Петър.

Съседите на многодетното семейство обявиха, че къщата е изгоряла за минути. Кметът на с. Брестник съобщи, че се събират средства и електроуреди от първа нужда. " Хората в Брестник са потресени от бедата, която застигна Петър и Константина Димитрови. Започнаха да събират пари, с цел да ги подкрепят. В три магазина в селото са сложени кутии. В Куклен - също ", сподели кметицата Елена Проданова. Ако желаете да помогнете на семейство Димитрови, можете да дарите средства на следната сметка:

Константина Емилова Димитрова

УниКредит Булбанк

IBAN BG05UNCR70001520697983

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР