Много възбнможно е да има предсрочни избори. Политическата ситуация говори

...
Много възбнможно е да има предсрочни избори. Политическата ситуация говори
Коментари Харесай

Божидар Лукарски: Много възбнможно е да има предсрочни избори

Много възбнможно е да има предварителни избори. Политическата обстановка приказва за подобен възможен сюжет. Пропукванията в Оперативна програма са доста съществени. Това сподели някогашния ръководител на Съюз на демократичните сили Божидар Лукарски в ефира на БТВ.

„ Бойко Борисов се пробва по всевъзможен метод да избегне свадите “, счита Лукарски. Това съгласно него проличава от дейностите му в последния миг при връщането на старите правила в Изборния кодекс за преференциите. „ Именно това желаеха от Българска социалистическа партия, само че вместо да се върнат в залата, те не престават да демонстрират някакви дейности, които наподобяват на предизборна агитация “, разяснява Лукарски.

„ От друга страна евроизборите са лакмус за това какво би се случило при възможни предсрочни”, разяснява още той, макар че ръководещите са безапелационни, че ще се устоят до 2021 година и ще обезпечават кворума.

Лукарски разяснява вероятно доближаване на Съюз на демократичните сили и НФСБ.

„ То към момента е допустимо, само че е малко евентуално към днешна дата. Първо – заради отворената покана на „ Демократична България” и курса на настоящето управление на Съюз на демократичните сили натам, второ - очевидното отвращение на ЕНП да има коалиция, в която един възможен народен представител, не би било ясно дали ще седне в редиците на тази партия, или на някоя друга от европейското семейство и на трето място, обстановката, която се развива в лагера на Патриотите и в тяхната тройна коалиция”, сподели някогашният ръководител на Съюз на демократичните сили.

Според него допирни точки с „ Воля “ не би следвало да има. „ Още по мое време като ръководител, а и мисля, че настоящето управление е на това мнение, че не би следвало да имаме просто политически и кардинални общи допирни точки с програмата на партия „ Воля “ и с техния курс. ДСБ и Съюз на демократичните сили през годините постоянно са били доста по-близки, в сравнение с сега са ДСБ и „ Да, България”, разяснява Лулкарски.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР