Много трудно ще бъде решението, всичко зависи от зрелостта на

...
Много трудно ще бъде решението, всичко зависи от зрелостта на
Коментари Харесай

Румен Христов, СДС: При всички положения няма да има официална коалиция с Възраждане

Много мъчно ще бъде решението, всичко зависи от зрелостта на политическите сили в България, тъй като следващите избори няма да трансформират кой знае какъв брой картината. Дори бих споделил, че в случай че имаме избори януари или февруари месец, ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и „ Възраждане “ сигурно ще имат повече от 121 мандата и тогава какво вършим – отиваме на шести подред избори?

Това съобщи в студиото на „ Добро утро, Европа “ ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов. Според него кабинетът „ Петков “ се е самосвалил.

„ ГЕРБ-СДС не е свалило държавното управление. Това е ролята на опозицията – да внася вотове на съмнение. В новата история на България има 39 вота на съмнение, нито един не е минавал, този беше първият, който мина, а виновност за това има ръководещото болшинство “, уточни Христов.

По неговите думи проектът на ГЕРБ-СДС е да подадат ръка на всички партии с ярка евроатлантическа ориентировка.

„ Защо не се направи едно държавно управление, което да изкара до локалните избори? Защо да вършим два избора в границите на една година? “, попита ръководителят на Съюз на демократичните сили.

„ Не знам какъв брой са десни „ Демократична България “ от позиция на обединенията, които вършат “, означи Христов.
Съюз на демократичните сили беше основан като противовес на Българска социалистическа партия. Нашият главен конкурент е БСП/БКП. Те не се трансформираха, нито се извиниха за всички несгоди, които направиха на българския народ и за злополуките, до които доведоха България в най-новата ни история, а внезапно те станаха партия на смяната. Пази Боже, в случай че дочакаме Българска социалистическа партия да трансформира България.
Според Христов в „ Демократична България “ има персонална злост към водача на ГЕРБ.

При всички положения няма да има публична коалиция с „ Възраждане “, безапелационен е ръководителят на Съюз на демократичните сили. Той акцентира, че не е изчерпана опцията за реализиране на съгласие и консенсус за едно устойчиво държавно управление, най-много поради това, че е належащо в кратковременен проект да бъдат гласувани доста и значими закони, като приемането на държавния бюджет.

„ Правителство на малцинството е доста нерешителен вид, тъй като когато нямаш болшинство от 121 мандата доста мъчно се одобряват закони “, уточни Христов и акцентира, че за него най-хубавият вид е вид е държавно управление сред четирите проевропейски и проатлантически обединения.

„ Иначе, като не се разберем, отиваме на избори, само че това няма да бъде по виновност на ГЕРБ-СДС. Ние вършим всичко допустимо. Смятаме, че има потребност от постоянно държавно управление, което да одобри законите и бюджета, само че в случай че не стане, дано да изясняват те за какво отиваме още веднъж на избори “, акцентира Христов.

„ Много време чувам за „ модела ГЕРБ “. Моделът не е ГЕРБ, а е заложен още при приемането на тази конституция и в случай че тя не бъде изменена, той ще се резервира “, означи още ръководителят на Съюз на демократичните сили.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР