Много родители се притесняват за здравето на децата си, когато

...
Много родители се притесняват за здравето на децата си, когато
Коментари Харесай

Празнувайте Хелоуин с полезни лакомства

Много родители се тормозят за здравето на децата си, когато наближи Хелоуин, тъй като схващат, че след този ден те ще имат ресурси от лакомства за най-малко месец напред. Важното обаче е вие самите да възпитате детето си, тъй че то да не продава номерата си за елементарни сладки, а единствено за такива, които с изключение на красиви не са и нездравословни.

Ето ви няколко хрумвания, които да оферирате на децата си във времето, тъй че те да си изградят добър усет за сладко и да търсят единствено такова, когато излязат на празника.

1. Увивайте дребна ябълка или мандарина в хубав пъстър целофан и карайте децата си да го търсят вкъщи. Освен че ще ги възпитавате да се борят и да се стремят към плодовете, ще възпитате у тях и спортен дух, до момента в който в това време се забавлявате доста;

2. Ако нямате време сами да приготвяте закуската вкъщи, старайте се да пазарувате от здравословни магазини. Там също има доста вкусни сладки изкушения, които обаче са направени, тъй че да са безусловно безвредни за здравето на подрастващите и техните зъби;

 Десерти за Хелоуин

3. Приготвяйте дружно с децата пълнозърнести и качествени плодово-тестени закуски;

4. Вместо газирани питиета се погрижете в хладилника постоянно да има свеж естествен сок;

5. Чистия черен шоколад е даже целесъобразен в следени дози, тъй че не се тормозете да дадете на децата от него.

 Сладки за Хелоуин

Ако сте спазвали тези правила най-малко година, евентуално децата ви имат построен усет и няма да посегнат към нищо нездравословно, само че с цел да сте сигурни, че няма да има проблеми, говорете и със съседите.

Важното е всички да сте единни в мисленето си и да се грижите за здравето на децата си. Изложете им вашите визии и оферти за здравословни лакомства, които те могат да подготвят за вечерта на Хелоуин.

Ако се провежда празненство в нечия къща, предложете да се акцентира на декорациите, игрите и музиката. Всъщност тези неща носят на децата доста по-празнично въодушевление от храната.

Весел и потребен Хелоуин!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР