Много професионални изследователи смятат, че пандемията от коронавирус ще засегне

...
Много професионални изследователи смятат, че пандемията от коронавирус ще засегне
Коментари Харесай

10 професии, които ще бъдат най-търсени в света след COVID-19

Много професионални откриватели считат, че пандемията от ковид ще засегне мощно пазара на труда. По-специално се твърди, че през идващите години ще забележим изгубването на някои специалности и увеличение на търсенето на други.

Ще се усили броят на служащите, които работят отдалечено. Големите компании ще решат, че са харчили прекалено много пари за офиси преди пандемията на ковид. Затова в този момент най-необходимите служащи ще се върнат в офиса, а всички останали ще продължат да работят от у дома. За благополучие в ерата на интернет това е доста елементарно да се провежда.
 Работата, която хората желаят най-вече и тази, която търсят минимум след пандемията
Работата, която хората желаят най-вече и тази, която търсят минимум след пандемията

Обявите за отдалечена работа нарастват доста

Кризисен управител

Тези експерти са търсени както по време на рецесии, по този начин и когато тези рецесии към този момент са отминали. Компаниите се нуждаят от експерти, които могат да проучват бизнеса, да разпознават неговите мощни и слаби страни, да изградят антикризисен проект и да го приложат. Такива чиновници могат да работят както като вътрешни експерти на компанията, по този начин и като външни специалисти.

Основната задача на антикризисния управител е да създаде редица такива ограничения, които ще оказват помощ на притежателя на бизнеса да излезе от рецесията с минимални загуби.

Специалист по промяна на човешките запаси

Пандемията на ковид неизбежно ще засегне пазара на труда. Много огромни компании или напущат изцяло пазара, или доста редуцират личния състав си, вследствие на което хората губят работата си. За да оцелее, един бизнес обезверено се нуждае от специалисти, които да предложат кои чиновници да бъдат уволнени и кои да бъдат наети, какво да обучат чиновниците, по какъв начин да провеждат работата на компанията в нови условия, както и какви ефикасни ИТ решения да употребяват.

Основната цел на работата на специалист по HR промяна е оптимално усъвършенстване на работния екип, основаване на мощен екип, който ще разреши на компанията да продължи напред. За да работите в тази област, би трябвало да притежавате лидерски качества, както и знания в региона на логиката на психиката.
 Кои ще бъдат най-бързо изчезващите специалности през това десетилетие?
Кои ще бъдат най-бързо изчезващите специалности през това десетилетие?

Основната причина за изгубването им е автоматизацията

Специалисти по цифрова промяна

Коронавирусът накара даже най-консервативните изпълнителни шефове да се замислят какви бизнес процеси могат да бъдат пренесени онлайн. Следователно ръководителите ще се нуждаят от помощта на експерти по цифрова промяна, които могат тъкмо да разпознават процеси, които са идеални за работа от разстояние.

Дигиталната промяна включва освен това от набиране на програмисти. Това включва най-революционните модерни технологии - блокчейн, изкуствен интелект, интернет на нещата, разширена действителност и други Дигиталната промяна съчетава разбори и PR, концентрира се върху нови места и съществуването на наличие, което е обвързвано с навика на потребителите да прекарват от ден на ден време в мрежата.

Днес има изострен дефицит на експерти в региона на цифровата промяна, тъй че това е една от най-интересните специалности в близко бъдеще.
 Кои ще са най-добре платените специалности в идващото десетилетие?
Кои ще са най-добре платените специалности в идващото десетилетие?

И за кои ще се търсят най-вече фрагменти?

Програмисти

Професията програмист към момента е доста търсена на пазара на труда. Въпреки това, защото търсенето на отдалечени служащи ще се усили след ковид, това ще изисква и тези, които могат да провеждат непрекъсната работа от разстояние - програмисти.

Ще има търсене и за разработка на програмен продукт. Някои компании ще изберат да работят върху съществуващи решения на днешния пазар, като облачни платформи, до момента в който други ще основават свои лични приложения. По един или различен метод програмистите за създаване на приложения и поддържане на цялата инфраструктура в работно положение ще бъдат търсени както от платформи, по този начин и от клиенти.
 Какво да чакаме на пазара на труда в идващите години
Какво да чакаме на пазара на труда в идващите години

Кризисната обстановка с Covid 19 премисли организацията на дейностите и какво да ценим като служащи и работодатели

Експерти по огромни данни

Мащабната цифровизация на бизнеса ще провокира скокове и граници в банките данни. Компаниите ще схванат значимостта на благосъстоянието, което имат, и ще се опитат да извлекат максимума от обработката на данните, които събират. В резултат на това ще забележим внезапно повишаване на търсенето на експерти, които знаят по какъв начин да работят с масиви от информация.

Специалистите по огромни данни учат огромни данни, които могат да бъдат както структурирани, по този начин и неструктурирани. В търговията на дребно това могат да бъдат покупки и визити на клиенти, с банкови организации - транзакции, и оператори - трафик и позвънявания. Експертите в региона на огромните данни са в положение да откриват връзки сред разнообразни съставни елементи на " сурова информация ", такива връзки могат да имат решаващо въздействие върху развиването на бизнеса.

С напускането на бизнеса към Интернет, потребността от такива експерти ще пораства с бързи темпове.

Продуктов дизайнер

Времената на пандемията се оказаха колосални загуби за доста области от нашия живот и след приключването й фирмите ще се опитат да наваксат изоставането. Тогава ще настъпи в действителност златен век за основателите на цифрови артикули. Служители, които могат да схванат потребностите на потребителите, които могат да предложат ексцентрични решения и могат да комбинират инженерство и креативност, ще бъдат потребни.

Продуктов дизайнер е много млада специалност, чиито представители, преди да работят върху артикул, проучват неговата публика. Така че можете да разберете тъкмо към кого е ориентиран.

Продуктовите дизайнери разрешават на организациите да дефинират целевите аудитории и да основат артикул, който дава отговор на желанията на потребителите. Най-простият метод да се каже е, че продуктовият дизайнер е за " решение на продуктови проблеми ".

Професията към този момент е доста известна през днешния ден, която ще пораства в бъдеще.
 Добрата страна на дефицита на пазара на труда
Добрата страна на дефицита на пазара на труда

Силата още веднъж е на страната на служащите - в това число заетите в по-нископлатените промишлености

Организатори на VR / AR излъчвания

Още една специалност с огромно бъдеще в света след ковид. Пандемията провокира скок на интереса към видео услугите. Както се чака, шоубизнес промишлеността ще си направи изводите от случилото се.

Напълно допустимо е множеството представления и концерти към този момент да бъдат гледани от публиката, без да напущат личните си домове или офиси. В близко бъдеще шоубизнесът, в случай че не премине във формат на потоци или онлайн предавания, най-малко ще се научи по какъв начин да употребява разширена действителност и триизмерни фотоси. Концертните зали и театрите ще се интересуват от експерти, които могат да преведат представленията в нов формат.

Сред обещаващите VR/AR хрумвания са организирането на виртуални срещи сред хора, живеещи надалеч един от друг; виртуално обучение и виртуална медицина; многообразие от курсове, които ви разрешават да научите нови специалности, без да напускате дома си. Всичко това ще изисква способени експерти.

ИТ консултанти

Големият растеж на интереса към цифровите технологии ще сътвори разединение в обществото. Някои хора ще стартират да одобряват нови цифрови услуги, които ще се появят през идващите месеци. Потребителите ще се нуждаят от специалисти, които могат да поучават по какъв начин да се държат в цифрова среда, както и да могат да поучават по въпросите на киберсигурността.

ИТ консултантите за компании, които работят в пресечната точка на няколко области едновременно: ръководство, стопанска система и ИТ също ще бъдат доста търсени. Основната задача на ИТ съветник е да разбере какво могат да дадат актуалните технологии на бизнеса; какъв ще бъде резултатът от автоматизацията; изберете най-подходящото ИТ решение и по-късно го приложите на процедура. Анализ на бизнес процесите, тяхната оптимизация, създаване на механически спецификации за автоматизация, внедряване на осведомителни системи и тяхното премахване на неточности - всичко това се прави от ИТ консултанти.
 Развитието на новите технологии основава от ден на ден работни места в цифровия бизнес
Развитието на новите технологии основава от ден на ден работни места в цифровия бизнес

Ето и някои от най-търсените специалности (ТОП 3)

Оператори на прът центрове

Не всички компании ще могат да устоят на компликациите, които Covid донесе. Ще бъде неефикасно експерти в някои промишлености, като да вземем за пример туризма, да търсят работа в скоро време. Вероятно специалността оператор на прът център ще стане една от най-популярните на пазара, който се сви след рецесията. Такива чиновници са нужни в съвсем всички промишлености, където е значимо да се обезпечи връзка сред бизнеса и потребителите.

Отговорностите на оператора на прът център включват приемане на входящи позвънявания, информиране за продуктите и услугите, предлагани от компанията, обработка на поръчки от клиенти от уеб страницата на компанията и правене на доклади за осъществената работа.

Помощници за здравни грижи

Коронавирусът може да аргументи съществено увреждане на здравето на възрастните хора. Ето за какво в страни с високо равнище на обществена сигурност, на първо място в Северна Европа, може да има повишаване на търсенето на болногледачи - бавачки, медицински сестри и други обществени служащи, които оказват помощ в ръководството на семейството. Това ще отвори нови благоприятни условия за мигрантите от източноевропейските страни.

Както виждаме, коронавирусът промени доста света на бизнеса и изведе на напред във времето изцяло нови специалности, доста от които се появиха напълно неотдавна. Затова през днешния ден инвестицията в образованието в нови специалности е инвестиция в бъдещето, която ще даде убеденост в бъдещето.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР