Много пациенти споделят, че получават различна информация, когато се допитват

...
Много пациенти споделят, че получават различна информация, когато се допитват
Коментари Харесай

МЦ Афродита: Бъдещето е при нас

Много пациенти споделят, че получават друга информация, когато се допитват до експерти в региона на асистираната репродукция. Поради тази причина е добре да се информирате за одобрените протоколи, които се ползват в развития свят.  Ще се опитаме да систематизираме няколко съществени въпроса и ще Ви представим способени отговори от най-хубавия експерт по инвитро у нас и един от най-хубавите експерти на Балканите - доктор Георги Станулов.

--> Подхождаме самостоятелно към всяка двойка, прилагаме най-новите технологии, споделя доктор Георги Станулов, началник на инвитро отдела в влиятелната клиника
- Д-р Станулов, кое е за предпочитане при стерилитет с неизяснена етиология: вътрематочната инсеминация (IUI) или инвитро (IVF)?

- В МЦ " Афродита " прилагаме индивидуализиран метод при всяко настрана семейство, само че най-общо при млади дами със непокътнат яйчников запас, които не пробват от прекомерно дълго време прилагаме вътрематочна инсеминация.



- Какво съставлява процедурата?

- При нея се слагат по специфичен метод обработените сперматозоиди в матката, тъкмо сега на овулацията, която може да е провокирана посредством стимулация с медикаменти. Тази процедура е използвана единствено при дами с функциониращи фалопиеви тръби и при мъже, чиято семенна течност е с индикатори с близки до естествените параметри.

При дамите със мощно понижен яйчников запас, при тези, които са над 40, както и при фамилии, които пробват повече от няколко години, несъмнено по-успешната процедура е инвитро фертилизацията. При нея, нормално след стимулация се ползва овариална пункция, при която яйцеклетките се извличат и биват оплодени в лабораторни условия. Получените ембриони се слагат в матката, след което настава бременност.

- Има ли възрастова граница за лекуване на стерилитета?

- Много клиники дефинират възрастова граница, като имат разнообразни аргументи за това. В МЦ " Афродита " не слагаме възрастова граница за фамилии, които желаят да се подложат на IVF лекуване. Имали сме голям брой сполучливи процедури при дами над 45 годишна възраст, както и при господа над 50. Естествено, извънредно значимо е първо да говорите с някой от нашите експерти, с цел да обсъдите вашия самостоятелен случай и проект за лекуване, както и да сте наясно с възможностите за триумф.

Ние изследваме всеки пациент самостоятелно и вземаме поради редица фактори, с цел да определим вероятността за сполучлива процедура. Нашите опитни лекари и ембриолози ще ви оказват помощ при всяка стъпка от процеса, с цел да увеличите оптимално шанса си за триумф.

- Какви проучвания би трябвало да се създадат преди IVF лекуването?

- В МЦ " Афродита " нашите лекари нормално назначават проучвания, с цел да ревизират хормоналния статус на пациентите, вършат се и такива за изключване на инфекции. Мъжете минават през разбор на семенната течност.

- Колко време се чака да отнеме процесът на IVF от началото до края?

- Средната дълготрайност на стимулацията варира към 10-15 дни, само че всяка стимулация е самостоятелна според от това по какъв начин тялото на пациентката реагира на медикаментите.

След като се развият ембрионите и им бъде направена биопсия, лишава към две седмици, с цел да получим резултатите от генетичното проучване, след което, вие ще бъдете готови за размразен ембриотрансфер. Ще продължим да наблюдаваме бременността до 12-та гестационна седмица.



- Кои ембриотрансфери са за предпочитане - пресните или размразените?

- Размразените ембриотрансфери имат по-висок % на успеваемост от пресните ембриотрансфери. Те понижават до нула вероятността за овариална хиперстимулация и разрешават предимплантационната диагностика PID.

При замразен ембриотрансфер вие имате съхранени ембриони, заради тази причина не е належащо да преминавате през стимулация и добиване на яйцеклетки. При заледяване е добре да се направи PGT (преимплантационно генетично тестиране), което ще ви разреши да знаете кои ембриони имат естествен кариотип, ще отстрани обвързваните с хромозомите болести и ще усили шанса за раждане на крепко бебе.

- Препоръчвате ли един ембриотрансфер на повече от един ембрион?

- В предишното специалистите по инвитро оплождане разчитаха на трансфер на голям брой ембриони, с цел да усилят вероятността за триумф. Идеята беше, че в случай че трансферирате повече ембриони, най-малко един евентуално ще се вгради.

Днес обаче методът е напълно друг. С днешната технология и включването на предимплантационно генетично проучване (PGT-A), процедурата за трансфер на един ембрион е желана от нашите лекари, с което се понижава рискът от многоплодна бременност и спонтанни аборти. При нас в Медицински център " Афродита ", всички нови технологии се ползват, тъй че намерено можем да съобщи: " Бъдещето е тук! ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР