Много пъти съм носил пари на полицейски началник от Плевен.

...
Много пъти съм носил пари на полицейски началник от Плевен.
Коментари Харесай

За първи път! Фрог пуска показания на дилър за това как носи пари на полицейски шеф от Плевен

Много пъти съм носил пари на полицейски шеф от Плевен. Искаше да му вдигнем ограда на къщата. „ Мечката “ му направи ремонт на жилището и гаража. Дадох 500 лв. за аспирация на жилището му. Това споделя наркодилър пред профилирания углавен съд. Човекът, решил да проговори и да даде показания за симбиозата сред бандити и ченгета, е работил за задържания при започване на тази година плевенски наркоиграч Ивалин- Мечката.
Видео, публикувано от НТВ в средата на март т. година сподели по какъв начин Мечката подава сред щандовете на хранителен магазин тайнствен плик на шефа на „ Криминална полиция “ на Второ РУП Цветомир Илиев. За служителя на реда последва леко наказване за период от 6 месеца. Вчера Фрог разгласява фотография от празненство, на което един до различен театралничат същият този осъден към този момент служител на реда Цветомир Илиева и шефа на месното звено на „ Вътрешна сигурност “ Цветомир Маринов. До този миг управлението на Министерство на вътрешните работи остава безразлично за разкритията на няколко медии по отношение на информацията за скандални обвързвания сред ченгета и бандити в Плевен.

В поредност от материали, Фрог ще разгласява едно към едно част от показанията на хората на „ Мечката “. От тях излиза наяве, че полицейски началници взимат пари от локалните наркоиграчи, а по този начин също им подреждат на кого да подмятат дрога, с цел да го задържат. Част от очевидците споделят, че са желали да се откажат от бизнеса с опиати, само че не са могли, поради натиска на ченгетата и непрестанните закани, че ще им припишат други престъпения, на които са станали очевидци.

Ето и част от показанията на един от очевидците едно към едно. Уточнаваме, че вместо името на полицейския шеф, ще използваме условно „ Полицая “.

„ Тези пари са рушвет за „ Полицая “, която стана шеф на ….. в Плевен. Аз отидох до моя другар М. К. Той ми извади 200-300 грама амфетамин, той като аз сега нямах и отидох да ги занеса на Шеки в хотел „ Балкан “. На другия ден занесох 3000 лева, които ми даде Шеки на „ Полицая “ в гаража му, където съм ходил неведнъж и съм му давал и различен път пари и от мен и от Шеки. И от други хора също. През 2017 година Ивелин /Мечката/ ми се обади и ми сподели, че би трябвало да отидем при „ Полицая “, тъй като другояче щяло да стане неприятно и щял да ме хваща. Тогава Ивелин ме срещна с „ Полицая “ и тогава разбрах къде живее-в Плевен, в ….. квартал, ….. мисля, че първата пресечка вдясно и от лявата страна се намира гаража му.

Впоследствие започнах да депозирам информация на „ Полицая “ по линия на опиати, като ми сподели да не контактувам с други служители на реда, тъй като знаеше, че споделям с други лавица и от Първо районно управление (на МВР), Второ районно управление (на МВР) и ОДМВР-Плевен. Ходили сме да оказваме помощ на „ Полицая “ да пренасяме кошери, аз „ Мечката “ и Балки от едно село Коиловци. Тогава той ни сподели, че би трябвало да му вършим оградата на къщата, само че Ивелин, не искаше да я вършим, тъй като ще излезе 10-15 хиляди лв.. Но Ивелин направи ремонт на апартамент и гаража на „ Полицая “ с негови средства и му вързаха тока на гаража незаконно към ел. мрежата. Спомням си, че дадох на „ Полицая “ 500 лв. за аспирация на жилището. Давал съм пари на „ Полицая “, тъй като другояче тормозеше мои близки, като им изпращаше охранителна полиция. Също по този начин му дадох пари от името на М. К., с цел да приключи досъдебното произвеждане за запалени от него пластмасови контейнери. Тогава взех от М. 250 лева и дадох още 250 лева от мен и ги занесох на „ Полицая “. М. ми беше огромен другар от дете до преди няколко месеца, когато служител на реда от Второ районно управление (на МВР) в Плевен започнаха да го прибират за по 24 часа.

И той пусна тъжба против служителите на реда. И тогава нещо се настрои против мен. Аз го водих при Мечката, тъй като М. беше единственият човек, на който аз имах доверие и персонално му давам и амфетамини и марихуана. Но той изиска да спре да продава. Ивелин категорично сподели това да не става и М. да не стопира да продава. В разследване на издевателството М. се отдръпна от мен. Беше го боязън, както и мен, да спрем да продаваме, тъй като Ивелин ще ни настройки посредством полицията, подари и да спрем да продаваме опиати. Аз съм опитвал да се откажа, само че всякога като се издължах на Ивелин, той ми носеше ново количество.

Също по този начин ме беше боязън, че в случай че спра, ще ме набедят за други закононарушения, на които аз съм участвал.

Очаквайте продължение!
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР