Много от цитрусовите плодове продължават да са ни непознати и

...
Много от цитрусовите плодове продължават да са ни непознати и
Коментари Харесай

Екзотични рецепти с цитрусови плодове

Много от цитрусовите плодове не престават да са ни непознати и да не доближават до нашите географски ширини, само че с тези, с които разполагаме, можем да сътворим кулинарни чудеса.

Освен за директна консумация цитрусите могат да се вложат сполучливо и идейно в предписания за съществени ястия. И не приказваме единствено за зелена салата с портокали, а за доста повече.

Ето за какво тук Ви предлагаме 3 екзотични предписания с цитрусови плодове, които можете да пробвате, когато ви доскучее.

Мариновано пълнено пилешко филе с манго и кокосово мляко

Необходими артикули: 4 пилешки филета, 2 бр. нарязано манго, 400 мл кокосово мляко, 2 с.л. настъргана лимонова кора, 2 с.л. лимонен сок, 4 с.л. почистен и нарязан на дребно спанак, 3 с.л. разтопено масло, сол, къри и сол на усет

Начин на подготвяне: Ако пилешкото филе е прекомерно дебело, го разрежете на 2 по дължина и го начукайте. Подправете го от двете страни със сол и черен пипер на усет и във всяко филе поставете по няколко късчета манго. Увийте филето и го забодете с клечки за зъби, с цел да не избяга плънката.

Пригответе марината от кокосовото мляко, спанака, лимоновия сок и кората и къри на усет. Оставете пълнените пилешки филета да се мариноват за 12 часа, след което извадете месото от маринатата, намажете го с масло и го оставете да се запече до златисто в мощно сгорещена фурна, като го поливате понякога с масло.

Отделно кипнете за към 10 мин маринатата и когато пилето е готово, я изсипете върху месото.

Пудинг с портокал, боровинки и нар

 Екзотични предписания с цитрусови плодове

Необходими артикули: 500 г подсладен сварен авансово ориз, 250 г крем ванилия, 100 г разрушена подсладена сметана, 1 с.л. сладко от боровинки, 3 зрънца счукан карамфил, 1 с.л. ром, 4 портокала, няколко зрънца нар

Начин на подготвяне: Пригответе марината от сладкото от боровинки, рома и карамфила и оставете в нея за 1 час обелените и нарязани на резени портокали. Смесете деликатно ориза дружно със сметаната и ваниловия крем. Отцедете портокалите, подредете ги красиво в 5 чинии и от горната страна изсипете оризовия пудинг. Декорирайте със зрънцата от нар.

Плодова салата с екзотични плодове

 Екзотични предписания с цитрусови плодове

Необходими артикули: 1 киви, 1 папая, 1 ябълка, 2 резена любеница, няколко зрънца касис, 1 с. л. лимонен сок, 1 с.л. кафява захар.

Начин на подготвяне: Нарежете всички плодове на кубчета и ги залейте със смесените захар и лимонен сок. Разбъркайте деликатно и сервирайте просто по този начин, или гарнирани със сладолед или разрушена сметана.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР