Много от търговците вече са преустановили продажбата на продуктитеЕкипи на

...
Много от търговците вече са преустановили продажбата на продуктитеЕкипи на
Коментари Харесай

Продава ли се райски газ по морето

Много от търговците към този момент са прекратили продажбата на продуктите

Екипи на Комисията за отбрана на потребителите и Икономическа полиция стартираха инспекции по Черноморието на нощните клубове за продажбата на божествен газ на малолетни. Търсенето на тези места е най-вече от младежи, а цените варират според от количеството или размера на балоните с божествен газ. Ден по-рано обаче доста от търговците към този момент са прекратили продажбата на продуктите, съобщи

В едно от денонощните заведения на плажа божествен газ не се продава, само че огромно търсене има даже денем. „ Търси се - най-вече от младите. Предлагане при нас нямаме. Това е нещо, каквото беше с наргилетата преди. От това се интересуват най-вече дребните. Според мен е мода”, счита сервитьорката Никол Николова.

Инспектори под прикритие не престават инспекциите. За разлика от алеите на Слънчев бряг, в Бургас отвън заведенията, балони с божествен газ не се продават. В едно от тестваните места продуктът не е открит - няма го в менютата, няма и балони на бара. Новината, че райският газ е неразрешен към този момент е известна на търговците.

„ При нас божествен газ и балони не се продават, само че имаме много запитвания от клиенти от това нещо. Включително ни уверяваха, че не постъпваме вярно, тъй като не е забранено”, уточни представител на тествано заведение.

„ Ако бяхме намерили такива налични количества божествен газ, предлагани като услуга или артикул, следва да пожелаеме документи за следене по веригата на доставка. Тогава ще се издаде краткотрайна заповед да се спре тази услуга, до момента в който се откри нейната безопасност”, уточни основният контрольор в КЗП-Бургас Кристина Касабова.

Екипи на Икономическа полиция ще наблюдават и платформите за онлайн търговия, където ще се търси отговорност освен от продавача на флакони божествен газ, само че и от компаниите снабдители. Санкциите доближават до 25 000 лева за нарушителите. Проверките ще продължат и през идващите дни.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР