Много от пациентите, засегнати от коронавирусната инфекция, са с повишен

...
Много от пациентите, засегнати от коронавирусната инфекция, са с повишен
Коментари Харесай

ВМА: COVID-19 уврежда сериозно сърцето, ваксинирайте се

Много от пациентите, наранени от коронавирусната зараза, са с нараснал риск от тромбоцитно усложение, което покачва риска и от белодробни тромбемболии, инсулти и инфаркти. На огромна част от тях се прави инвазивно проучване, с цел да се минимализират рисковете от следващи сърдечно-съдови произшествия. Това показват медиците от Военномедицинска академия на страницата на лечебното заведение във Фейсбук.

 Зелените коридори за имунизация против ковид в Пирогов, ВМА и Св. Анна отново затвориха Зелените коридори за имунизация против ковид в " Пирогов ", ВМА и " Св. Анна " отново затвориха
От през днешния ден, 2 март, в " Пирогов " ще се ваксинират единствено членовете на Секционни изборни комисии и всички, на които би трябвало да се сложи в...
Редица пациенти идват с усложения след остро протекла коронавирусна зараза. Като последица от COVID-19 можем да посочим и вторичното засягане на сърдечния мускул – миокардит и възпалението на обвивката на сърцето или така наречен перикардит, разяснява доктор Акиф Шабан, началник на Отделението по инвазивна кардиология на Военномедицинска академия (ВМА).
Голяма част от тях към този момент имат белодробна непълнота като последица от протеклата зараза, а дружно с това се явяват и сърдечните увреждания. В такива случаи се стартира лекуване, което протича в границите на няколко месеца и има за цел да понижи сърдечния проблем и да бъде преодоляно това вторично засягане на сърцето, напомнят медиците.
$COVID-19 обича живия организъм. Идеята му е да се развива и да продължи да живее. Затова пазете сърцето. В международен мащаб опазването на здравето залага повече на профилактиката. Ние тук залагаме повече на дейното лекуване. Профилактиката и предварителната защита на коронавирусната зараза е спазването на противепидемичните ограничения. При пациентите с съпътстващи болести те са още по-важни и даже неотменна част от тяхното всекидневие ", пишат още от ВМА.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР