Много от нас имат нужда не от два, а от

...
Много от нас имат нужда не от два, а от
Коментари Харесай

Колко вода трябва да пием

Много от нас имат потребност не от два, а от три и повече литра течности на ден. Повечето поданици на планетата ни даже не подозират, че през целия си живот те непрекъснато не получават вода, в количеството, което е нужна на техния организъм.

Всъщност това незнание напълно не е учудващо. Дори експертите диетолози, а и останалите лекарски фрагменти, настояват, че човек получава задоволително течности от съпътстващи артикули – плодове и зеленчуци.

Вероятно на планетата ни има и хора, на които са им задоволителни течностите, одобрявани по този метод, обаче сериозните дългогодишни проучвания на менюто на голямо количество хора, демонстрират, че нещата не са толкоз елементарни.

Осемдесет % от нашата кръв се състои от вода. Попълвайки запасите от течности в организма, вие спомагате изработването на нови здрави кръвни кафези – хемоцити.

Костите ни се състоят от петдесет % вода и е естествено да имат потребност от нея непрекъснато, с цел да се създават здрави костни кафези – остеоцити.

 Колко вода би трябвало да пием

Ако приемате доста течности, помагате на вашия организъм по-лесно да понася болежка, тъй като по този начин карате лимфата да се реалокира по-бързо.

Водата оказва помощ за по-бързото извеждане на разнообразни типове нездравословни субстанции, токсини и отрови от организма на индивида, чрез лимфната система, бъбреците и стомаха.

Водата служи за смазка на ставите ни, което оказва помощ да се понижи триенето сред тях и ги защищава от бързо изхабяване, като оказва помощ и да се намали болката при положение на потребност.

Водата контролира и процесите на обмяна в нашия организъм. Колкото по-едър е човек, толкоз по-голямо е количеството течности, от което има потребност.

Водата също оказва помощ и за поддържане на електрическите процеси протичащи в нашето тяло, осигурявайки вярното действие на нервната ни система и мозъка.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР