Много нови местенца отвориха врати през 2016 г. в София,

...
Много нови местенца отвориха врати през 2016 г. в София,
Коментари Харесай

Пет софийски градски находки на 2016 г.

Много нови местенца отвориха порти през 2016 година в София, само че най-знаковите за нас са тези, които по някакъв метод трансформираха градския пейзаж, направиха живота ни по-богат на чувства и прекарвания. 

Street Chefs беше открит още в края на 2015 година, само че същински разцъфна през тази година. Вкусът на качествено месо в разнообразни бургер комбинации и неустоимият сексапил на същинско улично заведение трансфораха Street Chefs в един от властелините на стрийт фууд културата у нас. 

Chucky’s не е просто следващата кафетерия, а място за същински ценители на кафето, каквито ние постоянно сме били. Там кафето е напълно прясно изпечено и се дозира и мели на момента. Всеки тип е особено селекциониран и идва чак от Чиапас, Мексико. А методите за неговото подготвяне са разнородни – еспресо, хемекс (американски способ за подготвяне на кафе с книжен филтър), кафениче, мока кафеварка или пък известната френска преса. 

Public Bar отвори порти при започване на годината и незабавно се подреди в нашия постоянен маршрут. Харесваме го поради интериора, усмихнатия личен състав, поради мястото, на което се намира – на една от най-вълнуващите софийски улици, в непосредствена непосредственост до някои от най-знаковите градски места в последно време, а точно Terminal 1, Meat, Vitamin B, Космос, Q-Ftetaria. Chez FeFe е мястото, където преоткрихме любовта си към френските макарони. В Chez FeFe се работи напълно с същински натрошени бадеми, заварката е от ганаш, не от крем или сладко, шушулки ванилия от Мадагаскар, маракуя от Тайланд, белгийски шоколад... Съставките могат да бъдат видени на витрината, а всеки може да следи подготовката и приготовлението на място. За девойки като нас това е цялостно признание!

През септември в карето сред бул. " Дондуков ", бул. " В. Левски ", бул. " Сливница " и бул. " Княгиня Мария Луиза " се организира първото издание на " квАРТал фестивал "  – фестивал за просвета и метод на живот. Инициативата на креативен колектив квАРТал имаше за цел да започва развой за създаване на арт квартал в София. Надяваме се през новата година напъните в тази посока да продължат и София да се снабди с арт квартал, какъвто безспорно заслужава.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР