Много ми се иска да се намери механизма за съставяне

...
Много ми се иска да се намери механизма за съставяне
Коментари Харесай

Николай Свинаров: Обвиняващите България за спрения руски газ трябва да влизат в затвора

Много ми се желае да се откри механизма за сформиране на държавно управление, само че за жалост вътрешнополитически сме извънредно закъснели с доста неща, като да вземем за пример това, че в края на 2022 година към момента нямаме изясненост какъв е нашият народен интерес – за едни той е да сме близки с Русия, за други се показва в това да бъдем почтени членове на НАТО и Европейски Съюз. Политическите партии построяват националния интерес въз основата на своята идеология, вместо обраното – да построяват идеологията си на база националния интерес.

Това съобщи в ефира на Euronews Bulgaria Николай Свинаров – някогашен министър на защитата в държавното управление на Симеон Сакскобургготски.
Продължаваме да слушаме да се приказват неща, които са изрично срещу България, като това че не е отговорна Русия, че ни спря газа, а България и по какъв начин щели да ни осъдят в едно арбитражно дело. Аз мисля, че за сходни изявления хората би трябвало да влизат в пандиза, тъй като това е форма на национално изменничество.
Според Свинаров сходни тези пропагандират хората, които през годините идеологически и стопански са свързани с съветските ползи.

Бившият министър на защитата акцентира, че би трябвало да се направи доста ясна преценка какво можем да предоставим на Украйна като военна техника.
Ето още един абсурд, който чуваме отново от институциите – " но ние като подпомогнем Украйна с оръжие се въвличаме във войната и продължаваме войната ". А някой е решил, че Русия би трябвало безусловно да завоюва, колкото е допустимо по-бързо? Подобна позиция значи, че не трябва да подкрепяме Украйна, с цел да може Русия по-бързо да я победи.
По думите на Свинаров потреблението на нуклеарно оръжие значи във всеки случай ответен удар и тежък прелом, който надали е мечтан резултат за която и да е страна.

„ Много ми се желае едно евроатлантическо болшинство да има не един, а два цялостни мандата, с цел да може България в действителност да стъпи на верния път. Надявам се, че това ще бъде осмислено и от партийните водачи, които сега дефинират политиката на страната “, разяснява настоящата политическа обстановка в страната Свинаров.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР