Много лекарства изчезнаха от рафтовете на аптеките в Русия. Някои

...
Много лекарства изчезнаха от рафтовете на аптеките в Русия. Някои
Коментари Харесай

Руснаците в паника - изчезнаха лекарствата от аптеките

Много медикаменти изчезнаха от рафтовете на аптеките в Русия. Някои от тях, в случай че не са изчезнали напълно, то има много лимитирани количества.

Първите известия за усложнения да се купят всеобщи или жизненоважни медикаменти в страната, се появиха още при започване на март, оповестява евронюз.

Експерти и здравни управляващи в Русия споделят, че дефицитът на медикаменти е краткотраен - ​​поради паническото пазаруване и логистичните усложнения за доставчиците от глобите - само че някои остават обезпокоени, че висококачествените медикаменти ще продължат да изчезват на съветския пазар.

„ Най-вероятно ще има дефицит. Колко пагубно ще бъде, не знам ”, сподели доктор Алексей Ерлих, шеф на кардиологичното интензивно поделение в Московска болница № 29 и професор в московския Медицински университет “Пирогов ”.

Patient`s Monitor, група за правата на пациентите в съветския район Дагестан на Каспийско море, стартира да получава недоволства през втората седмица на март.

Зияутдин Увайсов, началник на групата, сподели пред АП, че персонално е ревизирал в няколко държавни аптеки в района за наличността на 10 най-търсени медикаменти и „ те не са имали огромен брой от тях “.

Увайсов добави, че на въпроса по кое време ще бъдат възобновени доставките, аптеките дават отговор, че „ не е ясно по кое време “.

Въпреки уверенията на управляващите, че изкупуването от страна на руснаците е причина за бързото изпразване на рафтовете, сигналите за дефицит не престават през целия март.

Vrachi.Rf, една от най-големите онлайн общности за медицински служащи в Русия, интервюира над 3000 лекари в средата на март и те споделят, че са се сблъскали с дефицит на повече от 80 медикаменти: противовъзпалителни, стомашно-чревни, антиепилептични,  антидепресанти и антипсихотици.

Руският здравен министър Михаил Мурашко неведнъж е давал уверения, че наличността на медикаменти не е проблем в страната и упреква всеки дефицит в паническото изкупуване. Той сподели, че търсенето на избрани медикаменти се е нараснало десетократно през последните седмици и прикани руснаците да не натрупат медикаменти по домовете си.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР