Много лекари препоръчват да се ядат възможно най-много зеленчуци. Но

...
Много лекари препоръчват да се ядат възможно най-много зеленчуци. Но
Коментари Харесай

Вижте кои зеленчуци са вредни за зъбите

Много лекари предлагат да се ядат допустимо най-вече зеленчуци. Но зъболекарите обаче са на друго мнение и предизвестяват: някои от тези артикули, които наподобяват потребни на пръв взор, могат съществено да увредят зъбите ви, написа Zdraveto.

Изследователи в региона на стоматологията обявиха, че някои зеленчуци оказват неприятно въздействие върху зъбите. По-специално, тиквичките, патладжаните, аспержите, тиквичките „ Патисон “ и камбите имат сериозен негативен резултат.

Трябва да се означи, че в случай че огромен брой такива зеленчуци участват в диетата, вероятността от развиването на болести по зъбите и венците се усилва доста. Проблемът е, че те съдържат огромно количество рискови за емайла киселини. Следователно е належащо да се ограничи броят на посочените нагоре зеленчуци. Не забравяйте за обикновените правила - мийте зъбите си и изплакнете устата си.

Също по този начин, учените показват и вредата от киселото мляко. Ако е сред главните хранения, рискът от кариес се усилва. Киселото мляко е толкоз нездравословно, колкото газираните питиета, бонбоните, шоколадът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР