Много хора се опитват да се отърват от излишните килограми.

...
Много хора се опитват да се отърват от излишните килограми.
Коментари Харесай

Открито е вещество за подтискане на апетита

Много хора се пробват да се отърват от непотребните килограми. Някои се подлагат на тежки диети, само че постоянно след отслабването ги връхлита подобен неудържим вкус, че си възстановяват предходната форма и даже някой кг от горната страна.

Английски специалисти от университета в Манчестър са създали изобретение, което ще даде вяра на доста хора да реализират мечтаната от тях вталена форма.

Новооткритото вещество ще разреши да се сътвори нов клас медикаменти за намаляване, които ще са без странични резултати. Учените считат, че то е използвано и при лекуване на наркотична или алкохолна взаимозависимост.

Веществото се назовава хемопресин. То влияе на центровете на приятност в мозъка, които се задействат, когато човек яде вкусна храна или получава дълго чакана цигара.

 Открито е вещество за подтискане на апетита

По време на опитите се изяснило, че хемопресинът блокира тези елементи на мозъка и по този начин се намалява удоволствието, което ни кара да не желаем доста мощно нещо, да вземем за пример храна.

Проведени са опити с мишки и при тях е открито, че мишките, които били третирани с веществото, яли доста по-малко от останалите. Никакви други промени в държанието не били видяни. При опити, извършени със синтетичен аналог, били видяни доста странични резултати и даже окапване на козината.

На пазара във Англия преди шест години се появи препарат, който също влияе на мозъка и подтиска възприятието на апетит.

Първоначално се е препоръчвал като средство срещу дебелеене, само че по-късно станало ясно, че той усилва риска от развиване на депресии и предизвика появите на суицидални мисли, по тази причина бил изтеглен от пазара.

В международен мащаб се следи повишение на процентите на затлъстяване при хората. През шестдесетте години на двадесети век едвам един % при мъжете и два % при дамите са били с диагноза „ затлъстяване ”. Сега процентите са параснали до 25.2 при мъжете и 27.7 при дамите.

Ако през шестдесетте години междинното тегло при мъжете е било към 65 кг, а при дамите - 55 кг, то в този момент индикаторите са значително пораснали и доближават до 83.6 кг при мъжете и 70.2 при дамите.

Новооткритото вещество би трябвало първо да премине през съществени проби и да се потвърди неговата безвредност, едвам тогава то ще може да бъде пуснато на пазара. Учените са оптимисти и считат, че не след дълго то ще е в помощ на доста хора.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР